10. června 2024 10:55

Doom a pekelný středověk. První trailer nové hry ukazuje totální jatka s draky

Oficiální trailer hry Doom – The Dark Ages.mp4

Doomslayer zavítá do středověku, který zcela ovládly démonické síly. Bude tak opět mít spoustu práce.

Předchozí spekulace se potvrdily. Doom skutečně dostane středověký díl, ale nepůjde o žádný odklon od frenetické hratelnosti s metalovým soundtrackem. Spíše naopak. První trailer novinky s názvem Doom: The Dark Ages ukazuje, jak si hlavní hrdina klestí cestu pomocí ozubeného štítu a osedlává draky.

„Osedlejte si nového nelítostného mechadraka a ovládněte mocnou mecha zbroj Atlan, která vám umožní rozdrtit titánské démony,“ lákají vývojáři z id Software, kteří slavnou střílečku oživili rebootem Doom z roku 2016, na nějž pak navázali kouskem Doom Eternal v roce 2020. Jsou rovněž autory další slavné a dlouhou dobu spící série Quake, kterou novinka svým tech-středověkým zasazením nápadně připomíná. Její fanoušci si mohou užívat alespoň relativně čerstvou arénovou multiplayerovku Quake Champions (2022).

Hra vyjde v dosud neupřesněný termín v roce 2025 a bude od prvního dne k dispozici předplatitelům služby Game Pass. Majitelé PlayStationu se však nemusejí obávat, jelikož Doom míří kromě PC a Xboxu také na PS5.

Zdroj: Game Rant, PC Gamer

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický