22. června 2024 06:00

Kdo měl původně hrát Střihorukého Edwarda? Johnny Depp prozradil, které hvězdy ho málem připravily o roli

O hlavní roli usilovala skutečně absurdně silná skupina kandidátů.

Jestli nějaká role definuje kariéru Johnnyho Deppa, je jí bezesporu Střihoruký Edward. Vystřelila ho mezi hollywoodské hvězdy, a navíc určila jeho herecký typ výstředních podivínů. Jenže nechybělo mnoho a Edward mohl mít úplně jinou slavnou tvář.

Mohlo by vás zajímat: Johnny Depp slaví šedesátku. Nejlepší chlap mého života, shodují se jeho bývalé lásky

Napsal o tom magazín People, který měl možnost vidět chystaný dokumentární seriál věnující se dílu Tima Burtona. Ten snímek režíroval a velkou část kariéry spojil právě s Deppem, přičemž Střihoruký Edward stál na samotném začátku jejich spolupráce.

Nejblíže přitom k roli tehdy měl Tom Cruise, který je jen o rok starší než Depp a měl už díky oceňovaným filmům jako Barva peněz, Rain Man, Narozen 4. července nebo Top Gun mnohem větší jméno. „Fakt to měl dostat,“ řekl Depp ve zmíněném dokumentu a připomněl, že jeho tehdy všichni brali jen jako seriálovou hvězdičku z Jump Street 21.

Vysoko na seznamu byl i Tom Hanks nebo dokonce Michael Jackson, který tehdy pokukoval po herectví a Edward by mu v mnohém vyhovoval – tedy pokud by se s jeho účastí neproměnil v bizarní muzikál. Deppova výhoda se však začala ukazovat hned poté, co dostal do rukou scénář od Caroline Thompson.

„Ten příběh mnou úplně prostoupil. Bylo to krásně napsané, postava mi přišla nádherná. Emocionálně jsem k Edwardovi tíhnul, Edward jsem byl já. Bylo to zkrátka něco, co jsem měl hrát,“ popsal Depp, ale zároveň připustil, že byl tehdy přesvědčený, že když je o roli takový zájem, nemůže ji nikdy dostat. Dokonce zavolal své agentce, ať zruší schůzku s Burtonem, jaký měl strach z odmítnutí. „V mé hlavě prostě strašil ten hajzlík, který mi říkal, že jsem přece ten nýmand z televize. Tehdy se to ještě dost rozlišovalo,“ vysvětlil.

Čtěte také: Wesley Snipes se vysmál novému Bladeovi a jeho nekonečným problémům

Jak to dopadlo, netřeba připomínat. Burton a Depp spolu následně natočili bezpočet filmů, které dobře znáte: Ed Wood (1994), Ospalá díra (1999), Karlík a továrna na čokoládu (2005), Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005), Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007), Alenka v říši divů (2010) a Temné stíny (2012).

Zdroj: People, IndieWire

Video, které jste mohli minout: Původní trailer Vetřelce 3 sliboval jatka na Zemi

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný