27. června 2024 16:20

Remake Harryho Pottera oficiálně dostal zkušené tvůrce. Výběr ihned posvětila Rowlingová

Dlouhý výběr těch nejlepších možných tvůrců je u konce. O novou verzi Harryho Pottera se postarají skutečně těžké váhy.

Náročný výběr tvůrců seriálového Harryho Pottera je u konce. Široký tým, v jehož čele byla i autorka předlohy J. K. Rowling, nakonec jako tvůrkyni celého obřího projektu zvolil hlavní favoritku, kterou už nějakou dobu byla Francesca Gardiner. Ta proslula zejména jako producentka nedávného seriálového fenoménu Boj o moc, který diváckou odezvou i počtem získaných cen připomněl nejslavnější časy jiného hitu HBO, tedy Hry o trůny.

Gardiner dohlížela na třetí a čtvrtou sezónu Boje o moc, předtím produkovala také seriály Jeho temné esence a Na mušce. Ve tříčlenném nejužším výběru kandidátů zvítězila nad Tomem Moranem (Ďáblova hodina, The Feed) a Kathleen Jordan (Holky na lovu, Dekameron). Jako hlavního režiséra si k sobě vzala Marka Myloda, který točil právě Boj o moc, ale stojí třeba i za nedávným thrillerem Menu s Ralphem Fiennesem a Anyou Taylor-Joy v hlavních rolích.

Původní zprávy hovořily, že seriál je koncipován tak, že by každá řada měla pokrýt jednu z knih, což by znamenalo, že by jich mělo být sedm. Šéf obsahu HBO a streamovací služby Max Casey Bloys však nedávno nastínil, že projekt je plánován na deset let, kdy každý rok dostanou fanoušci nová dobrodružství. Mohlo by to znamenat, že sezón bude více, nebo budou rozděleny na více částí. Doplnil také, že Fantastická zvířata nebudou do seriálu zahrnuta.

Čtěte také: Harry Potter není pro dospělé, proberte se. Učitelka ze slavné filmové série naštvala spoustu fanoušků

Přípravné práce na seriálu už jsou v plném proudu a s premiérou první řady se počítá na rok 2026. Francesca Gardiner nebude pouze tvůrkyní, ale bude také psát, Mylod kromě režie několika epizod dostal i funkci výkonného producenta. Právo veta na většinu rozhodnutí má z pozice spoluproducentky také J. K. Rowling, která tvůrce podpořila na síti X a prohlásila, že se jí moc líbí scénář prvního dílu.

Zdroj: Comic Book Movie, Deadline

Video, které jste mohli minout: Trailer hororu Heretic s Hughem Grantem

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný