27. června 2024 16:30
Martin Kolář

V Karlových Varech už se prodávají lístky na filmy. Festival si pochvaluje dlouhé fronty

58. MFF Karlovy Vary

Dnes ráno začal prodej lístků a Festival passů na 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na otevření pokladen čekaly stovky lidí a fronty byly dlouhé několik set metrů. Lidí bylo ve frontách zřejmě více než v minulých letech. První nadšenci na otevření pokladen čekali od středečního rána.

„Mám s sebou spacák, karimatku a rybářské křesílko. Noc se tráví tak, že se tady sejdeme zase po roce, popovídáme si, dáváme si ještě nějaké tipy na filmy, holky tady dělají dárky a podobně,“ řekl dnes ráno ČTK Pavel Dvořák. Každý rok patří mezi ty, kteří jsou ve frontě mezi prvními. Filmový fanoušek z Kolínska si s sebou vzal i jídlo a pití.

Čtěte také: Na festival do Varů přijede hvězda Pána prstenů, uvede svůj film. Dorazí i další světová esa

Dnes je možné si koupit nebo rezervovat lístky na první dva dny festivalu, tedy pátek 28. června a sobotu 29. června, a to jak na pokladnách, tak v mobilní aplikaci.

I podle šéfa produkce karlovarského festivalu Petra Lintimera jsou letošní fronty na lístky nejdelší za poslední roky. Jak dnes řekl ČTK, je to minimálně dobrá zpráva pro první dny festivalu.

Kromě fanoušků filmu jsou už dnes v plném nasazení i brigádníci, kteří zajišťují hladký chod akce. Každoročně jich festival najímá okolo 1500. Letos ale náklady na ně zvýšila změna zákona. „Máme to stejné jako všichni zaměstnavatelé, kteří nabírají brigádníky. I my jsme museli zvýšit rozpočet na ně. A není to málo, odhadem o 12 až 15 procent,“ řekl Lintimer ČTK.

Mezinárodní filmový festival začne v pátek. Ačkoli slavnostní zahájení bude až v podvečer, filmy se začnou promítat už od pátečního rána.

Na zahajovacím večeru se bude promítat film Až na konec světa, který napsal a režíroval Viggo Mortensen. Film osobně uvede a také od prezidenta festivalu Jiřího Bartošky převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Karlovarský festival potrvá do 6. července. Kromě filmů nabídne i doprovodný program, koncerty, výstavy a další akce.

Zdroj: ČTK, KVIFF

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný