11. června 2024 14:43

Johnny Depp si zahraje Satana. Jeho návrat do Hollywoodu zrežíruje slavný filmař

Johnny Depp si zopakuje spolupráci z minulosti, jejíž výsledkem byl jeden z nejvíce kultovních filmů jeho kariéry.

Johnny Depp byl obsazen jako Satan v chystaném snímku The Carnival at the End of Days (Karneval na konci světa) od slavného filmaře Terryho Gilliama, který jeho příběh popsal magazínu Premiere následujícími slovy: „Bůh se rozhodne zničit lidstvo a jediný, kdo se ho snaží zachránit, je Satan, protože potřebuje lidi v pekle, aby nepřišel o práci na věčnosti.“

Boha si zahraje Jeff Bridges (Big Lebowski, Tron), v dalších rolích se objeví Adam Driver a Jason Momoa. Gilliam, který se proslavil jako člen britské tvůrčí skupiny Monty Python a režíroval většinu jejích filmů, chce začít natáčet v lednu 2025. Vysvětlil, že půjde o velice náročnou produkci, protože Bůh bude komunikovat mimo jiné skrze přírodní zázraky.

Depp a Gilliam jsou dobří přátelé. Natočili spolu snímky Strach a hnus v Las Vegas (1998), o jedenáct let později pak Imaginárium Dr. Parnasse. První zmíněný je kultovní adaptací drogového románu novináře a spisovatele Huntera S. Thompsona, v níž se vedle Deppa objevil Benicio Del Toro. Mezi další Gilliamovy počiny patří 12 opic, Král rybář, Kletba bratří Grimmů, Brazil nebo Dobrodružství Barona Prášila.

Čtěte také: Monty Pythoni se nenávidí. Pravda konečně vyšla najevo, fanoušci se nestačí divit

Poslední Deppovou velkou hollywoodskou produkcí byl snímek Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny. Následovaly dva menší nezávislé filmy a loni francouzský koprodukční historický kus Jeanne du Barry – Králova milenka, během jehož natáčení si však nevysloužil zrovna nejlepší pověst. Nedávno se nechal slyšet, že ho návrat do velkých studiových filmů nechává chladným.

Fanouškům neobvyklé kinematografie nezbývá než doufat, že Gilliam tentokrát prolomí prokletí. Hned několik jeho produkcí totiž v minulosti provázely značné potíže a třeba zatím poslední snímek Muž, který zabil Dona Quijota dotočil s přestávkami po takřka dvaceti letech od první klapky.

Zdroj: The Guardian, Sky News

Souboj s peklem, jak ho vidí trailer chystaného pokračování střílečky Doom:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický