10. června 2024 15:20

Bude Gandalf v novém Pánovi prstenů? Ian McKellen přišel s humornou odpovědí

Chystaný filmový návrat do Středozemě si jde bez Gandalfa představit jen těžko.

Britský herecký velikán Sir Ian McKellen je připraven naskočit zpátky do role Gandalfa, kterého jedinečným způsobem ztvárnil v trilogiích Pán prstenů a Hobit. Prohlásil to v rozhovoru pro deník The Times. „Měsíce už se neholím,“ naznačil s nadsázkou, jak se změnil jeho přístup, když se dozvěděl, že se ve světě Tolkiena cosi chystá a že by mohla být sháňka po legendárním čaroději s plnovousem.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Oním projektem je film The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, který se zaměří na dosud podrobně neodvyprávěný příběh Sméagola, známého později jako Glum. Hlavní role hobita posedlého silou Jednoho prstenu se opět ujme Andy Serkis, který tentokrát bude i režírovat pod producentským dohledem Petera Jacksona – tvůrce obou předchozích trilogií.

McKellen jistě nebral prohlášení na lehkou váhu, zároveň si je však vědom, jak se změnila situace a že nemládne – na konci května oslavil 85. narozeniny. „Zatím není žádný scénář, nepřišla žádná nabídka a neznám jejich plány,“ konstatoval a zavtipkoval, že podmínka jeho účasti je dost jednoduchá: „Pokud budu ještě mezi živými.“

Sám se do hereckého důchodu ještě rozhodně nechystá, aktuálně září v divadelním kusu Player Kings, který je moderní variací shakespearovské hry Jindřich IV. „Dokud mi drží kolena a funguje paměť, proč bych neměl pokračovat? Opravdu mám pocit, že mi to herectví už docela jde,“ uzavřel.

Filmové studio Warner Bros. se hodlá po letech pořádně opřít do tolkienovského fantasy světa, což potvrdila nedávná obnovená jednání s držiteli práv společností Middle-Earth Enterprises. The Hunt for Gollum půjde do kin v roce 2026, ale ještě předtím uvidí fanoušci odkládaný celovečerní anime The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, jež popisuje osudy Helma Kladiva, slavného krále Rohanu. Do českých kin film dorazí 12. prosince 2024.

Zdroj: Digital Spy, Deadline

Video: Pohled do zákulisí natáčení druhé sezóny seriálu Prsteny moci

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný