3. června 2024 13:40

Bude Aragorn v novém Pánovi prstenů? Viggo Mortensen prozradil, jestli se chce vrátit

Těžko hledat mezi fanoušky fantasy člověka, který by si něco takového nepřál.

Viggo Mortensen je připraven vrátit se do role Aragorna, pokud mu to bude dávat smysl. Prohlásil to v aktuálním rozhovoru v magazínu GQ, když padla otázka, zda si umí představit, že by se objevil v nedávno oznámeném snímku The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, který nám ukáže osudy Gluma v režii jeho hereckého představitele Andyho Serkise a v produkci tvůrce původní trilogie Petera Jacksona.

„Jistě, šel bych do toho. Nevím přesně, jaký bude příběh, možná se ho dozvím. Aragorna jsem ale hrál rád, moc mě to bavilo a hodně jsem se při tom naučil,“ řekl pětašedesátiletý herec narozený v New Yorku. Jeho následující slova ale fanoušky dost znejistí, jelikož filmový Glum bude samozřejmě muset být prequelem, vzhledem k tomu, co se s Glumem stalo v Hoře osudu. „Zapojil bych se jen v případě, že bych se na to hodil, vzhledem k mému pokročilému věku, a tak podobně. Jinak by to byla hloupost,“ zdůraznil.

Zatím není jasné, zda v chystaném filmu postava Aragorna vůbec bude, pravděpodobně by však musela být výrazně mladší, což by v případě účasti Mortensena znamenalo buď výrazné maskování nebo použití digitální omlazovací kůry, kterou si prošel třeba Harrison Ford ve snímku Indiana Jones a nástroj osudu... a nebyla přijata zrovna s nadšením. „Ještě je příliš brzy, abychom věděli, kdo Glumovi zkříží cestu, ale naše stopy jistě povede profesor Tolkien,“ podotknul ke scénáři i obsazení Peter Jackson.

KVÍZ: Jak dobře znáte Návrat krále? Otestujte se!

Mortensen aktuálně propaguje svůj westernový snímek The Dead Don't Hurt (Mrtví neublíží), který napsal, režíruje ho, chopil se vedle Vicky Krieps hlavní role a dokonce se postaral o hudbu. Zmíněný glumovský prequel má do kin dorazit v roce 2026.

Zdroj: GQ, Geek Tyrant

Video: Trailer druhé řady seriálového Pána prstenů

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný