30. května 2024 10:45

Seriálový Pán prstenů poprvé ukázal záhadného Toma Bombadila

Těžko uchopitelná postava se v předchozích adaptacích neobjevovala. Tvůrci seriálu vyslyšeli volání fanoušků.

Lesní muž Tom Bombadil patří mezi nejvíce fascinující postavy Středozemě, která je vybavena mimořádným vhledem do věcí a vymyká se dokonce i moci Jednoho prstenu. Podivný chlapík milující pestrobarevné oblečení a písně s šifrovanými texty je spíše než hybatelem událostí jejich pozorovatelem, proto ho vynechala předchozí filmová trilogie od Petera Jacksona.

Ve druhé sezóně seriálu Prsteny moci se však objeví. Jeho tvůrci sérií fotek pro magazín Vanity Fair poprvé ukazují, jak bude vypadat v podání herce Roryho Kinneara (Tanner ze série James Bond) při setkání s postavou Cizince (Daniel Weyman), u níž už málokdo pochybuje, že jde ve skutečnosti o mladšího Gandalfa.

Podle Tolkienova popisu nosí Bombadil modrý kabátek, kožené kalhoty se zeleným opaskem, velké žluté boty a hlavně vysoký klobouk s pírkem, který na dostupných fotkách evidentně chybí, což se hned objevuje v komentářích fanoušků. Je však třeba si uvědomit, že Bombadil se mohl časem měnit, ostatně sám o sobě referuje jako o Nejstarším, tedy je pravděpodobně ještě starší než bytosti Valar a Maiar a byl na Ardě dříve, než do ní přišel Melkor. Muži ze Severu ho nazývají Prastarem.

Sám Tolkien se vyhýbal jeho přesné definici s tím, že není důležitý pro děj, ale slouží jako jakýsi komentář. Tvůrcům seriálu Patricku McKayovi a Johnu D. Payneovi to umožní s ním zacházet s větší volností, což mnozí fanoušci jistě vyhlížejí s obavami, jakou paseku v kánonu Druhého věku Středozemě ještě nadělají.

Druhá řada Prstenů moci startuje na obrazovkách 29. srpna 2024.

Zdroj: Vanity Fair, Collider

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický