5. srpna 2024 16:15

První záběry ze 2. série The Last of Us ukazují Joela v slzách nebo Abby v ohrožení

První trailer druhé řady seriálu The Last of Us.

První upoutávku rámují slzy Pedra Pascala v roli Joela.

Videoherní seriálová adaptace The Last of Us se v roce 2023 stala jednou z největších událostí od uzavření Hry o trůny, takže její nadcházející sezóna, která má adaptovat zhruba první polovinu druhé hry, přitahuje mimořádnou pozornost. První teaser trailer tak přináší pečlivě vybranou sadu záběrů.

Fanoušci zaplesají nad několika výjevy, které jako by vypadly z předlohy, ale potvrzuje se také, že bude příběh rozšířen o zcela nové linky a hrdiny. Mezi nimi je i dosud nepojmenovaná postava v podání hollywoodské veteránky Catherine O'Hara (Sám doma, Beetlejuice, Schitt$ Creek). Nakonec půjde pravděpodobně o obyvatelku městečka Jackson, která se v teaseru ptá Joela (Pedro Pascal) zřejmě na Ellie: „Ublížil jsi jí?“ a on odvětí: „Ne.“

Následují záběry, na nichž se postupně mihnou i nové postavy – dvojice členů náboženského kultu Serafitů s loučemi v rukou, Dina v podání Isabely Merced, Isaac, jehož stejně jako ve hře ztvární Jeffrey Wright, a zejména pak zatvrzelá Abby Anderson. Tu vidíme v zimní scéně známé z předlohy, kdy s čepicí na hlavě chráněna pletivem uniká nakaženým. Její role připadla talentované Kaitlyn Dever (Absťák, Neuvěřitelná, Šprtky to chtěj taky).

Dočkáme se i záblesku ze scény útěku clickerům skrze stanici podzemky, která patřila v předloze mezi nejpůsobivější akční sekvence. V závěru pak Joel ke své odpovědi se slzami i vědomím hrůz, které napáchal, dodá: „Zachránil jsem ji.“

Seriál i nadále zůstává ve tvůrčí péči Craiga Mazina (Černobyl) a Neila Druckmana, šéfa vývoje i hlavního scenáristy herní předlohy. Na obrazovky dorazí někdy v první polovině roku 2025.

Zdroj: Entertainment Weekly, Eurogamer.net

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický