16. května 2024 14:40

Nejepičtější fantasy roku! Velkolepý trailer Rodu draka nešetří armádami a ohnivými monstry

Oficiální trailer druhé řady seriálu Rod draka

Prequel fantasy hitu Hra o trůny směřuje k nevyhnutelné občanské válce o osud Západozemí.

„Kašlu na důstojnost. Já chci pomstu!“ prohlásí mladý panovník Aegon II. Targaryen (Tom Glynn-Carney) v čerstvé upoutávce na druhou řadu fantasy seriálu Rod draka. V ní uvidíme občanskou válku mezi zelenými a černými, jak ji skvěle načrtla už předchozí dvojice trailerů nahlížející situaci z perspektiv obou znesvářených stran činících si nárok na Železný trůn.

Čtěte také: Daniel Radcliffe k LGBTQ+ a Rowlingowé: Je mi smutno, ale své přesvědčení kvůli ní neobětuji

Ukázka naznačuje, že jak zelení sešikovaní za Alicent Hightower (Olivia Cooke), tak i černí hájící Rhaenyru Targaryen (Emma D’Arcy) utrpí těžké ztráty a budou muset hledat spojence. Vidíme například, jak se Jace vydává ke Zdi hledat alianci s rodem Starků.

Kromě výše zmíněných herců se můžeme těšit také na další známé, jimiž budou Matt Smith (Daemon), Eve Best (Rhaenys), Steve Toussaint (Corlys) nebo Fabien Frankel (Ser Criston Cole).

Nově se před kamerou ukáží také Abubakar Salim jako Alyn z Hullu, Gayle Rankin jako Alys Rivers, Freddie Fox jako Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale jako Ser Simon Strong nebo Jamie Kenna jako Ser Alfred Broome. Tvůrcem seriálu zůstává Ryan J. Condal za produkčního dohledu autora předlohy George R. R. Martina.

Natáčení druhé sezóny nijak nezdržela loňská dlouhá stávka hollywoodských herců a scenáristů, jelikož šlo primárně o britskou produkci nevázanou na zámořské herecké odbory. Premiéry se tudíž dočkáme už 17. června, tedy o více než dva měsíce před fantasy konkurencí Pán prstenů: Prsteny moci, která vydala trailer se Sauronem ve stejnou dobu.

Zdroj: Screen Rant, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický