22. března 2024 12:10

Obří monstra a krutá válka. Nové trailery 2. série Rodu draka nás vrací do světa Hry o trůny

Rod draka - druhá řada - zelený trailer.mp4

Skvěle přijatý Rod draka zažehl konflikt a ve 2. sérii se válka v prequelu Hry o trůny rozhoří opravdu naplno.

Letošní léto bude skutečně výživné, nabídne totiž Tanec draků, osudovou občanskou válku o trůn mezi Targaryeny, která se odehrála necelé dvě století před událostmi Hry o trůny. Rod draka láká na 2. sérii hned dvojicí velkolepých trailerů, které se překrývají jen v několika záběrech a každý nabízí vlastní úhel pohledu.

První reprezentuje tzv. zelený tým (nahoře) soustředěný kolem vdovy po králi Alicent Hightower, jejího otce Otta a jejích dětí v čele s čerstvým panovníkem Aegonem II. Targaryenem. „Na smrtelné posteli dobře věděl, že země nikdy nepřijme královnu. Podporovatelé Rhaenyry si můžou myslet, co chtějí, ale Viserys chtěl, aby byl jeho následovníkem Aegon,“ tvrdí Alicent ve svém traileru.

Druhý černý trailer (dole pod článkem) na všechno nahlíží z pohledu Rhaenyry Targaryen, jejího muže Daemona a spojenců, mezi které se nově zařadí i Cregan Stark (Tom Taylor) se svým rodem. „Otec si vybral mě, prvorozenou, jako následovnici. Trval si na svém až do smrti, a přesto sedí na trůnu syn Alicent. Hodlám vést válku a míním ji vyhrát,“ stojí si za svým Rhaenyra.

„Nejde o příběh hodných a zlých, černých klobouků a bílých,“ zdůraznil pro magazín Entertainment Weekly tvůrce seriálu Ryan Condal a dodal: „Máte dvě strany, ale pak další lidi, kteří si říkají, proč by si měli vybírat mezi nimi, proč by to nemohli být třeba oni samotní. Fascinující na této řecké tragédii je pozorovat, jak se kdo zachová v situaci, kdy ve světě vzniklo mocenské vakuum.“

Čtěte také: Hra o trůny měla končit úplně jinak. Tvůrci seriálu teď prozradili, co měli v plánu a proč to nevyšlo

Z herců se můžeme těšit na všechny známé, mezi něž patří Olivia Cooke (Alicent), Emma D’Arcy (Rhaenyra), Matt Smith (Daemon), Eve Best (Rhaenys), Steve Toussaint (Corlys), Tom Glynn-Carney (Aegon II.) nebo Fabien Frankel (Ser Criston Cole).

Osmidílná 2. série Rodu draka započne dříve než v dříve očekávaném srpnovém termínu, premiérová epizoda totiž dorazí už 17. června 2024.

Zdroj: Entertainment Weekly, Variety

Černý trailer 2. série Rodu draka:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný