20. března 2024 17:05

První trailer nového Vetřelce ukazuje brutálně drsný teror z temného vesmíru

První trailer filmu Alien: Romulus

Vetřelec se vrací ke kořenům, tedy k přímočarému příběhu o izolované skupině lidí napadených děsivým vesmírným organismem.

Když se to povedlo snímku Predátor: Kořist (2022), proč by to nemohl zopakovat i jeho největší rival v žánru kosmických monster Vetřelec? S podobným konceptem samostatně stojící odbočky přichází hororový specialista Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Lesní duch) a jeho Vetřelec: Romulus, který vrhne skupinu mladých lidí na stejnojmennou výzkumnou stanici nechvalně proslulé korporace Weyland-Yutani, kde se cosi plíží ve stínech...

Vše se odehrává mezi prvním a druhým filmem a v hlavních rolích uvidíme Cailee Spaeny (Zlý časy v El Royale, Priscilla, Mare z Easttownu), Davida Johnsona (Sektor), Isabelu Merced (Madam Web, Sicario 2) nebo Archieho Renauxe (Morbius, Na pivo do první linie). Z traileru je samozřejmě jasné, že role většiny z nich dost rázně utne šmejd z vesmíru, kterého tak geniálně navrhnul švýcarský umělecký samorost H.R. Giger.

Natáčelo se převážně ve studiích v Budapešti, kde se konaly i dotáčky některých nejvíce brutálních scén. Výstižně je magazínu JoBlo popsala Isabela Merced. „Poprosila jsem Fedeho, zda bych se nemohla na jeho iPadu podívat na to, co jsme natočili. Souhlasil. Hned se kolem seběhlo deset lidí a zrovna když tam běžela jedna scéna, v níž účinkuji, tak všichni odvrátili zrak, tak krvavé a nechutné to bylo. Jediný člověk se nevydržel dívat, tedy až na mě,“ zasmála se dvaadvacetiletá herečka s peruánskými kořeny.

Čtěte také: Chystaný seriálový Vetřelec bude ignorovat dva díly série od Ridleyho Scotta. Proč?

Vetřelec: Romulus nakonec zamíří i do kin. V těch českých odstartuje 15. srpna.

Zdroj: JoBlo, Screen Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný