2. ledna 2024 17:25

Vetřelec pro děti aneb děsivá klasika dostává roztomilou podobu

Děsivé monstrum z vesmíru se tentokrát zaměří na děti. Výsledek by měl být jiný než obvykle.

Hororový Vetřelec rozhodně není dílem vhodným pro děti, což se však brzy změní. Chystá se totiž přírůstek do populární knižní série An ABC Book, která dětem představuje populární kulturní fenomény a zároveň je přitom učí abecedu. Ta nejnovější se jmenuje jednoduše A Is for Alien a tvrdí, že děti spíše rozesměje než vystraší.

Vydavatelství Penguin Random House ji představuje variací slavného sloganu: „Ve vesmíru vás nikdo neuslyší se hihňat, když budete číst tuto knihu obsahující postavy z klasického filmu Vetřelec. Vydejte se s Ripleyovou a zbytkem posádky lodi Nostromo za vesmírným dobrodružstvím, při němž se seznámíte s abecedou od A do Z. Odlehčená předělávka kultovního filmu s veselými ilustracemi potěší malé i velké fanoušky a také sběratele titulů Little Golden Book. Od roku 1979 je Vetřelec kultovní sérií, která nadchla diváky po celém světě.“ Anglická kniha vychází 9. července 2024.

Knižní edice Little Golden Books právě slaví osmdesát let. Nejmenším čtenářům představuje populární osobnosti a hlavně slavné filmové série, přečemž často humorem baví i dospělé - svých adaptací se v nich dočkala většina komiksových supehrdinů, ale obsahuje obsahuje třeba i cestopisné průvodce.

Odrostlé fanoušky Vetřelce už 15. srpna 2024 potěší premiéra nového celovečerního snímku s pracovním názvem Alien: Romulus od Fedeho Alvareze (Smrt ve tmě, Lesní duch) v hlavních rolích s Cailee Spaeny (Priscilla, Devs) nebo Isabelou Merced (Dora a ztracené město, Sicario 2). Přinesli jsme už také informace o seriálu ze stejného univerza, který se bude odehrávat převážně na Zemi. Jeho showrunnerem je zkušený Noah Hawley (seriály Fargo nebo Legion).

Zdroj: Geek Tyrant, Entertainment Weekly

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný