21. března 2024 22:20

Beetlejuice 2 s Wednesday je tady. První trailer ukazuje pořádný comeback Tima Burtona

První trailer filmu Beetlejuice Beetlejuice

Třikrát vyslovte jeho jméno a bude přivolán...

Dlouhých 36 let uběhlo od premiéry snímku Beetlejuice, kterým slavný režisér Tim Burton prorazil na poli hraného filmu a má ho stále hluboko ve svém srdci. Snad proto znovu porušil pravidlo, že netočí žádná pokračování (Batman!), a udělal výjimku s podporou herců z originálu, jako jsou Michael Keaton, Winona Ryder či Catherine O'Hara.

Novinka s názvem Beetlejuice Beetlejuice už v traileru ukazuje, že neztratila nic ze svého bizarního komediálně-hororového kouzla, které opět výrazně spoluvytváří hudba navrátivšího se Dannyho Elfmana nebo kostýmní výtvarnice Colleen Atwood. Hvězdnou hereckou sestavu navíc doplňují nováčci Monica Bellucci, Justin Theroux, Willem Dafoe a zejména pak Jenna Ortega, známá z Burtonova hitového seriálu Wednesday.

Originál vyprávěl o novomanželích (Geena Davis a Alec Baldwin), kteří zemřou při autonehodě a stanou se duchy. Odmítají se však vzdát svého domu novým nájemníkům a vyvolají proto potměšilého ducha Betelgeuse (Michael Keaton), aby je vystrnadil. Věci však nejdou zcela podle plánu a jejich představ.

Pokračování se odehrává desítky let poté a vše odstartuje úmrtí v rodině, které vrátí Betelgeuse zpátky do hry. Režisér prý pokračování piloval a přepisoval mnoho let a vše konzultoval právě s Keatonem. „Opakoval mi, že do toho nepůjde, pokud z toho nebude mít dobrý pocit. Měl jsem to stejně. Hledal jsem správný motiv, emocionální motor příběhu,“ vysvětlil Burton magazínu Entertainment Weekly. Nakonec ho našel v propojení postavy Lydie (Ryder) s dalšími dvěma generacemi její rodiny – Delií (O'Hara) a Astrid (Ortega).

Beetlejuice Beetlejuice vstoupí do českých kin 5. září 2024, což byl původně termín premiéry rebootu komiksového Bladea, který se kvůli tvůrčím třenicím posunul až na listopad 2025.

Zdroj: Entertainment Weekly, USA Today

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný