20. října 2023 12:30

Dvorní skladatel Tima Burtona byl znovu obviněn ze sexuálního obtěžování

Oceňovaný skladatel se měl sexuálních přečinů dopustit opakovaně mezi lety 1997 a 2002.

Další žena obvinila Dannyho Elfmana ze sexuálního zneužívání. Tvrdí, že se před ní opakovaně svlékal a mastruboval v její přítomnosti. Z podobných činů už byl Elfman žalován v roce 2018 skladatelkou Nomi Abadi, vše nakonec vyřešilo mimosoudní vyrovnání.

Aktuální žaloba tvrdí, že se žalovaná uváděná v dokumentech pod jménem Jane Doe poprvé seznámila s Elfmanem na večírku v dubnu 1997. Jí tehdy bylo 21 let, jemu 47. Postupně mezi nimi vznikl přátelský vztah, on jí radil v její hudební kariéře a zval ji na akce z oboru. Skladatel se ptal na její názory na filmy a hudbu a jednal s ní jako s poradkyní a chráněnkou.

Vztah však dost utrpěl, když se Elfman na hotelu najednou svlékl zcela do naha a chodil tak po pokoji s vysvětlením, že to je jediný způsob, jak může pracovat, být kreativní a úspěšný. Jane Doe to šokovalo, ale nepřerušila s Elfmanem vztahy. Jeho nahé výstupy se opakovaly, ale ona je začala brát jako jakousi výstřednost.

V dokumentech se tvrdí, že s ním spala mnohokrát v jedné posteli – ona oblečená, on zcela nahý. Vztahy s ním však znechuceně utnula, když se jí Elfman svěřil, že zatímco ona spala, on během toho mnohokrát masturboval. Žaloba jmenuje Elfmana a jeho společnost Museca de la Muerta, že se v letech 1997 až 2002 dopustil činů sexuálního útoku, genderového násilí, způsobení citové újmy, sexuálního obtěžování a nedbalosti.

Čtěte také: 7 nejlepších filmů Tima Burtona: Od Velké ryby k Ospalé díře

Sedmdesátiletý Elfman proslul jako dvorní skladatel slavného režiséra Tima Burtona (Karlík a továrna na čokoládu, Střihoruký Edward, Batman). Mimořádně produktivní umělec a třeba i autor znělky seriálu Simpsonovi je však podepsán pod desítkami dalších filmů. Na Oscara byl nominován za hudbu ke snímkům Dobrý Will Hunting, Muži v černém, Velká ryba a Milk.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný