16. května 2024 11:45

Nová Duna v seriálové podobě: První trailer ukazuje temnou historii Harkonnenů

První trailer seriálu Duna - Proroctví

Na podzim dorazí seriál, který obohatí svět filmové Duny o velmi podstatnou kapitolu.

Druhá část filmové Duny si už 21. května 2024 odbude streamovací premiéru, ale ještě předtím fanoušci dostávají trailer na šestidílný seriálový prequel Duna: Proroctví, odehrávající se 10 tisíc let před narozením Paula Atreida.

Budeme v něm pozorovat vzestup sesterstva Bene Gesserit, které se svými intrikami snaží dostat k hlavám jednotlivých velkorodů a pomocí machinací změnit poměr sil ve vesmíru. Ústředními postavami budou Valya (Emily Watson) a Tula (Olivia Williams) z rodu Harkonnenů. V dalších rolích uvidíme Marka Stronga (císař Javicco Corrino), Camillu Beeput (Matka představená Dorotea), Sarah Lam (Hagal), Travise Fimmela (Desmond Hart) nebo Sarah-Sofii Boussninu (princezna Ynez).

Seriál je adaptací románu Sesterstvo Duny od Briana Herberta (syna Franka) a Kevina J. Andersona, který se odehrává po válce mezi Ligou vznešených a Synchronizovanými světy, tedy planetami ovládanými roboty. Ta vedla k přehodnocení vztahu lidí k pokročilým technologiím a nástupu mentatů, tedy lidských počítačů.

První dvě epizody měl původně režírovat Denis Villeneuve, ale kvůli protahujícím se pracím na druhém filmovém dílu to nestihl. Nahradila ho Anna Foerster (Myšlenky zločince, Cizinka). Tvůrkyní seriálu je Alison Schapker (Hranice nemožného, Půjčovna masa). Výkonnými producenty jsou mimo jiné spoluautor předlohy Brian Herbert a Jon Spaihts, který je spoluautorem scénářů obou filmů z planety Arrakis.

Duna: Proroctví dorazí na obrazovky v dosud neupřesněném datu na podzim 2024.

Zdroj: Empire, First Showing

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný