12. října 2023 14:50
Adam Vala

Marvel hodil do koše 6 dílů natočeného seriálu. Oblíbeného superhrdinu čekají velké změny

Chystaný marvelovský seriál narazil na kreativní neshody a třetina již natočených epizod letí do koše.

Slyšíte to? To se televizní divize mocného Marvelu otřásá v základech, jelikož si kravaťáci z oblíbeného studia uvědomili, že už nejde vyhazovat stovky milionů dolarů na šestidílné minisérie bez nějakého většího plánu a doufat, že díky zásahům v postprodukci z nich vzejdou univerzálně milované hity s obří sledovaností.

V podstatě se nyní Marvel ocitl na tom samém místě, jako byly kdysi filmové Star Wars. No a protože si to konečně vedení uvědomilo, tak slíbilo změny. Jako první by se přitom měly týkat už roztočeného seriálu Daredevil: Born Again, v němž se vrací Charlie Cox a Vincent D’Onofrio jako titulní hrdina a jeho nemesis Kingpin. S dosavadním materiálem nicméně šéf Marvelu Kevin Feige nebyl podle všeho spokojený, a tak nyní projekt čeká reset. A to opravdu velký.

Čtěte také: Jak zachránit komiksové filmy? Režisér Doctora Strange nabízí jasné řešení

Mění se celý kreativní tým, natočené epizody (z celkových osmnácti už byla hotová třetina) letí do koše a začíná se tzv. od nuly. S výše naznačenými změnami se nyní počet epizod chystaného seriálu sníží, zároveň by se však mělo jet na jistotu s tím, že později dorazí i další řada. Feige a spol. by si pak taky přáli, aby se seriál více přiblížil verzím od Netflixu, které byly plné akce a násilí. Předchozí tvůrci totiž zkusili jít jinou cestou, a tak se Matt Murdock v prvních čtyřech dílech věnoval jen právničině a ani na sobě neměl kostým. Není divu, že z toho kravaťáci z Marvelu nebyli dvakrát nadšení.

Daredevil: Born Again pochopitelně odkazuje na slavný komiks Franka Millera z roku 1986, v němž hlavní hrdina postupně propadá šílenství, protože je jeho život postupně rozebírán na kousky nelítostným Kingpinem. Později se snaží Matt Murdock dát vše zase do kupy, avšak za cenu velkých osobních ztrát. Tato konkrétní komiksová předloha je fanoušky zbožňována, od stejnojmenného seriálu tak pochopitelně mají všichni vysoká očekávání. Snad se je s novou vizí podaří i naplnit.

Zdroj: The Hollywood Reporter, The Playlist

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný