27. září 2023 15:45
Adam Vala

Avengers skončí a začnou odznova? Připravte se na velký marvelácký zvrat

Blíží se konec Marvelu tak, jak ho známe? Nové informace o Avengers 6 naznačují další směřování komiksových filmů.

Pakliže nežijete v jeskyni, jistě jste zaznamenali, že se marvelovkám od premiéry Avengers 4 zase tolik nedařilo. Nejen v kinech z hlediska tržeb, na čemž se do velké míry podepsala pandemie covidu, ale také co se týče diváckého přijetí. Snad až na pár výjimek (třeba letošní Strážci Galaxie Vol. 3) se univerzální oblibě netěší prakticky žádný nový film, takže není divu, že se začínají objevovat na internetu různé spekulace o tom, co se bude dít dál.

V tuto chvíli, tak jak to stojí, se nacházíme zhruba někde uprostřed tzv. Multiverse ságy. Nový mistrovský plán šéfa Marvelu Kevina Feigeho zahrnuje Kanga (Jonathan Majors) jako hlavního záporáka, s nímž se v budoucnu ještě několikrát střetnou všichni hrdinové ve filmech Avengers: The Kang Dynasty a nejspíš i v Avengers: Secret Wars. Poslední jmenovaný (tzn. šestý díl) by pak měl na scénu přivést poprvé také mutanty ze série X-Men, na kterou Marvel získal před časem práva koupí studia 20th Century Fox.

Pokud ale čekáte, že příběh známých i neznámých postav bude následně pokračovat směle dál, pak vás asi překvapí nejnovější spekulace, že by snímek Secret Wars mohl představovat jakýsi reboot celého univerza. Ostatně konec jednoho vesmíru a začátek jiného není v papírových komiksech nic nového – a pakliže něco stagnuje, většinou je nejlepší to nahradit něčím jiným, novým. Jak by to mohlo vypadat?

Podle různých zdrojů se zdá, že by se následně vrátili Kapitán Amerika i Iron Man, akorát by je hráli noví mladí herci. To samé by pak čekalo většinu postav, ačkoliv by studio v tomhle případě zkoušelo divákům představit zase trochu jiné superhrdiny, zejména z řad X-Menů. Informaci pak doprovází ještě zpráva, že Wolverina v MCU nebude hrát do konce Secret Wars nikdo jiný než Hugh Jackman – následně by však došlo k přeobsazení.

Pětka Avengers byla nedávno přesunuta na 1. května 2026, zatímco šestka dorazí o rok později 7. května 2027. O režii údajně jednají Sam Raimi, Alfonso Cuarón nebo Shawn Levy. Nic však nebylo potvrzeno, a tak je třeba veškeré tyto informace brát s odstupem.

Zdroj: ComicBookMovie, Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný