21. září 2023 18:10

Nová marvelovka ve skutečnosti nebyla laciná. Režisérka se chystá na nejhorší

Éra nabobtnalých rozpočtů u Marvelu rozhodně nekončí. Ačkoli se to tak zpočátku zdálo.

Nejbližší marvelovkou, která 9. listopadu 2023 vstoupí do kin, bude snímek Marvels, v němž se Captain Marvel (Brie Larson) spojí s Kamalou Khan (Iman Vellani) neboli Ms. Marvel a taky s Monicou Rambeau (Tayonah Parris), aby společně přišly na kloub podivné anomálii, která hrozí destabilizací a zničením celého vesmíru.

Bohužel film samotný může taky slušně destabilizovat filmové univerzum značky Marvel, jež už zdaleka není takovou továrnou na peníze. Magazín Vanity Fair sice napsal, že studio tentokrát šláplo na brzdu a rozpočet filmu činil střízlivých 130 milionů dolarů, jenže všechno mezitím stihl popřít Forbes. Rozpočet Marvels se ve skutečnosti vyšplhal na astronomických 274,8 milionu dolarů, z čehož 55 milionů pokryla pobídka od britské vlády, takže studio vydalo zhruba 220 milionů.

Aby se pokryly veškeré náklady včetně marketingu a distribuce, budou tak muset Marvels vydělat nejméně půl miliardy dolarů, což v aktuální náladě nebude vůbec snadné. V kinech letos prohučela většina komiksových filmů a přestože poslední marvelovka Strážci Galaxie: Volume 3 utržila solidních 845 milionů, v případě Marvels budou tržby blíže spíše rozpačitým 476 milionům, které nasbíral třetí Ant-Man.

Režisérka snímku Nia DaCosta navíc v nedávném rozhovoru přiznala, že je připravena na vlnu nenávisti od lidí, kteří nemůžou vydýchat feministické názory hlavní hvězdy filmu Brie Larson a účastnili se už online tažení proti Captain Marvel.

Jistě nepomůže skutečnost, že jsou Marvels první marveláckou týmovkou s pouze ženskými superhrdinkami. DaCosta už opustila všechny sociální sítě, ale tuší, že přesto nebude úniku. „Vnitřně se obrňuji. Jsem citlivá duše, což platí pro nemalou část lidí, ačkoli si to třeba nechtějí připustit,“ poznamenala.

Zdroj: Forbes, IGN, The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný