24. července 2023 21:15

Nejvíc nenáviděná marvelovka: Velká analýza má jasného vítěze

Online data definitivně ukazují, co mezi fanoušky marvelovek koluje už nějaký čas.

Online svět není úplně hezké místo, což platí obzvlášť o sociální síti Twitter (tedy nově X), kde hejtování všech možných podob a odstínů přímo kvete. Nemalá část se ho v posledních letech týká i směrování filmového univerza Marvel. A právě na něj se zaměřila analýza ProjectorScreen mezi americkými komiksovými fanoušky.

Algoritmus analyzoval 120 tisíc negativních twitterových příspěvků a pomocí hashtagů i obsažených frází rozpoznal, jakého se týkají filmu nebo hrdiny. Pak vše vyhodnotil a výsledkem je mapa ukazující nejvíce nenáviděné filmy z MCU v jednotlivých státech USA. Jednoznačnou „vítězkou“ je Captain Marvel, která je na špičce ve 23 státech. Až daleko za ní jsou druzí Eternals (7 států) a Black Widow (6 států).

Není to moc povzbudivá zpráva vzhledem ke skutečnosti, že následující marvelovkou, která vstoupí do českých kin už 9. listopadu, je týmovka Marvels. V té je Carol Danvers nejznámější ze tří hlavních hrdinek. Společnost jí dělají Kamala Khan (v podání Iman Vellani) a Monica Rambeau (Teyonah Parris), které se prozatím objevily pouze v seriálech Ms. Marvel a WandaVision.

Skoro by se tak dalo říct, že se možná schyluje k dalšímu průšvihu. Před Marvels totiž nastoupí do kin druhá Duna a hned po ní potom prequel Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a hadech. Mimochodem na nelichotivé mapě najdeme v dalším pořadí většinu marvelovek z poslední doby jako Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství, Ant-Mana a Wasp: Quantumania nebo Thora: Lásku jako hrom.

Zdroj: MovieWeb

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný