3. října 2023 14:35

Nejlepší seriál od Marvelu se vrací. První reakce určitě stojí za přečtení

Trailer druhé sezóny seriálu Loki

Jeden z nejzajímavějších komiksových seriálů se brzy vrátí se 2. sérií. Jak se povedl?

Nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki se už 6. října vrátí ve druhé sezoně vlastního stejnojmenného seriálu. Zámořští novináři už mohli vidět úvodní čtyři z celkových šesti třičtvrtěhodinových epizod a podělili se o první dojmy. Většina chválí, jak se daří navazovat na vše zábavné a originální z první série, málokdy je to však bez výhrad.

Dočkáme se ještě více zajímavých hrátek s časem a mnohovesmírem v podání organizace Time Variance Authority a více Mobia M. Mobia v podání Owena Wilsona. V důsledku toho se však seriál podle Jacka McBryana občas až příliš zamotává do nesourodého chaosu. „Druhá série začíná těžkopádně a příliš energie spotřebovává na rozehrání zápletek, ale pak už začne poutavý sci-fi příběh. Hiddleston a Wilson jsou spolu neuvěřitelní a Ke Huy Quan exceluje. Vše je mnohem hlubší a temnější,“ rozvádí Amanda Guarragi.

„Jako někomu, kdo považuje Lokiho za zdaleka nejlepší marvelácký seriál, mi přišly první čtyři epizody prostě jen OK. Jsou citelně hůře napsané a příběh prostě není tak zajímavý. Sylvie je taky pořád stejná kráva. Hiddleston a Wilson spolu fungují výtečně a do zbývajících epizod zůstalo ještě pár zajímavých oříšků k rozlousknutí,“ míní Mark Cassidy. O zklamání mluví taky Germain Lussier: „Nadšená energie z první série je pryč. Herci jsou stále skvělí a doufejme, že to finále celé ještě vylepší, ale po dvou letech jsem čekal prostě víc.“

Druhé sezona podle Julie Delbel může rozdělit mnoho dosavadních fanoušků seriálového Lokiho. Nabízí totiž více ujetosti a akce a méně zajímavých vztahů. „Mnoho emocí však stále může být zúročeno v posledních dvou epizodách,“ doufá.

Podle většiny ohlasů stále platí, že Loki pracuje s mnohovesmírem tím nejzajímavějším možným způsobem, což podporuje i vizuální kvalita ve spojení s velkolepou výpravou. „Tom Hiddleston nadále dokazuje, proč je Loki jednou z nejlepších a nejvrstevnatějších postav v MCU,“ zdůraznil Richard Nebens.

Jak už padlo výše, druhá sezona Lokiho startuje 6. října. Z dalších herců stojí za vypíchnutí Ke Huy Quan oceněný Oscarem za výkon ve filmu Všechno, všude, najednou, ale taky Sophia Di Martino, Gugu Mbatha-Raw, Eugene Cordero nebo Jonathan Majors, kterého však Marvel v roli superzáporáka Kanga možná nahradí kvůli obviněním z domácího násilí.

Zdroj: Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický