2. října 2023 12:15
Adam Vala

Avengers 6: Velký návrat Downeyho Iron Mana může proběhnout úplně jinak, než všichni čekají

Jak Marvel vyřeší problémy s novým hlavním záporákem? Rozlousknout tento problém by mohl Iron Man s tváří Roberta Downeyho Jr.

Po Thanosovi se měl novou hrozbou celého MCU stát záporák Kang s tváří Jonathana Majorse. Některé z jeho verzí už jsme tak dokonce stihli spatřit v seriálu Loki nebo filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania. V březnu letošního roku byl ale Majors zatčen za napadení, obtěžování a pokus o ublížení na zdraví jeho bývalé přítelkyně.

Studio Marvel od té doby podezřele mlčí a Majors se už tento týden znovu objeví jako Kang ve druhé sérii Lokiho. Soud má ale herec stále před sebou a navzdory snahám jeho právníků smést celou záležitost ze stolu je klidně možné, že to nakonec celé dopadne pro Majorse dost špatně. A to by znamenalo, že má Marvel problém – možná ještě větší, než mělo DC s Ezrou Millerem v roli Flashe.

Každopádně díky novému komiksu Ultimate Invasion #4 teď možná šéf Marvelu Kevin Feige dostal možnost, jak se z celé situace elegantně vyvléknout. Pakliže bude Majors očištěn, není důvod cokoliv měnit. Pokud by ale přece jen herce policie stíhala dál, nabízí obsah komiksu zajímavé řešení zahrnující Iron Mana.

V této komiksové lince se totiž po smrti Howarda Starka – prvního Iron Mana – stane z jeho syna Tonyho Starka hrdina zvaný Iron Lad. Ten následně cestuje v čase, aby změnil minulost, během toho však vytvoří zcela nový alternativní vesmír zvaný právě Ultimate Universe. V tomto univerzu se pak Kangem Dobyvatelem nestane ani potomek Reeda Richardse, ani Doctora Dooma, ale právě Tony Stark.

Pokud by tedy přítomnost Jonathana Majorse v MCU už nebyla vítaná, nabízí se vcelku jednoduché řešení. Dovézt Robertu Downeymu před barák několik kamionů dolarových bankovek s nabídkou zahrát si místo Iron Mana nově záporáka Kanga. V komiksech je to podchyceno, divákům by se to už nějak vysvětlilo a všichni by byli nadšení. Tedy možná až na samotného Majorse, jehož kariéra po slibném rozjezdu jeho vlastním přičiněním může rychle skončit.

Zdroj: ComicBookMovie, The Hollywood Reporter

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný