1. dubna 2024 18:10
Martin Kolář

Do Prahy míří tři doktoři z Hvězdné brány. Doprovodí je obří LEGO Bowser nebo hvězda Terminátora

Chcete na vlastní oči vidět své filmové a seriálové oblíbence nebo gigantickou LEGO sochu padoucha ze Super Maria? Existuje jedno místo...

Pražský Comic-Con už brzy rozjede svůj 5. ročník, který ozdobí nejen LEGO socha Všemocného Bowsera, ale také kupa hereckých hostů z Hvězdné brány, Star Wars, Terminátora, Hvězdné pěchoty nebo Červeného trpaslíka. Co přesně se letos chystá, prozradili osoby nejpovolanější.

Čtěte také: Český vývojář chystá simulátor metra. Titul Back in Service udělá z hráčů strojvedoucí

„Pátý ročník, který se uskuteční v prvním dubnovém víkendu, si zaslouží obrovskou porci nového programu. A s tím souvisí i překvapení v podobě rozšíření prostor našeho populárního eventu. A to rovnou o celé patro. Přidáváme přes tisíc metrů atraktivních expozic našich partnerů, další hlavní stage, stovky míst k relaxaci a desítky hodin doprovodného programu. Comic-Con Prague tak poprvé obsadí i hlavní halu A, kolem které vzniklo celé O2 universum,” láká na novinky Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio, která akci spolupořádá.

Všemocný Bowser

K jedinečnému zážitku fanoušků přispěje i unikátní čtyřtunová socha Všemocného Bowsera ze světa Super Maria. Postavená bude z kostek LEGO, kterých bude úctyhodných 663 900. Monumentální dílo, měřící 4,3 metru, vzniklo za 3 290 hodin v kladenské továrně LEGO Group. Nejedná se pouze o statický kousek, Bowser disponuje pohyblivými pažemi, hlavou a zvukovými efekty, což z něj činí interaktivního parťáka pro fanoušky všech věkových kategorií. „Máme velkou radost, že se nám podařilo sochu dojednat. Je to možné až letos, kdy poprvé využíváme halu A, což je jediné místo, které tuto sochu pojme,“ doplňuje Renčín.

Žánrové hvězdy

V programu akce se objevily i nové filmové a seriálové tváře, mezi nimi třeba Robert Patrick, který se jednoznačně nejvíce proslavil rolí T-1000, hlavního záporáka ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování. „V seznamu hostů přibyla i další jména, na která jsme náležitě pyšní. Ať už je to Paul McGillion, Dr. Carson Beckett z Hvězdné brány: Atlantida, či třeba Brendan Wayne, jeden z představitelů Dina Djarina v oceněném Disney+ seriálu Mandalorian, jehož si znovu zahraje ve vysoce očekávaném filmu. Nechci zapomenout také na herce spojeného se všemi epizodami Červeného trpaslíka. Tedy na Craiga Charlese. A v neposlední řadě je to jedinečný Bobby Ewing z Dallasu, tedy Patrick Duffy,” vypočítává nová jména z programu Václav Pravda, který je programovým ředitelem festivalu.

V kompletním seznamu hostů přitom najdete i představitele dalších dvou klíčových doktorů z Hvězdné brány – dorazí David Hewlett, tedy nezaměnitelný Rodney McKay, a také David Nykl aka legendární Radek Zelenka. Fanoušci Star Wars se mohou těšit na Anthonyho Danielse (C-3PO) nebo Warwicka Davise (ewok Wicket), fanoušci Hvězdné pěchoty na Michaela Ironside (poručík Rasczak) a konečně fanoušci Červeného trpaslíka nejen na zmíněného Craiga Charlese (Lister), ale také na Chrise Barrieho (Rimmer).

Že chcete tyhle slavné tváře vidět na živo? Pražský Comic-Con probíhá od 5. do 7. dubna a něco nám říká, že se sociální sítě budou celý víkend plnit fotkami s ikonami velkého plátna i malé obrazovky.

Zdroj: Comic-Con Prague, autorský text

Připomeňte si: První trailer Červeného trpalíka

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný