17. listopadu 2023 14:25

Červený trpaslík dostane prequel. Lister a Rimmer v něm budou bojovat o život

Jeden z nejlepších sci-fi seriálů ještě neřekl poslední slovo. Podíváme se na úplný začátek.

Červený trpaslík počal své vysílání v roce 1988 jako sitcom s malou nadějí na budoucnost, diváci se ale naštěstí seriálu postarali o kultovní status, a tak se s menšími či většími přestávkami udržel prakticky do roku 2020, kdy byl zakončen filmem Země zaslíbená. Jeho spoluautor Rob Grant nicméně v rozhovoru pro server Radio Times prozradil plány na chystaný prequel nazvaný Red Dwarf: Titan.

Útěk z Titanu

Seriál se zaměří na dobu, kdy spolu Lister a Rimmer začínají sloužit na těžařské vesmírné lodi Jupiterské důlní spole čnosti Červený trpaslík. Zrovna tráví chvíli volna na Titanu, odkud má loď brzy odletět, když jim náhle neznámý zdroj pošle varování, aby odtud rychle zmizeli. Nesourodá dvojka se rozhodne poslechnout, nebude to ale jednoduché. Titan je totiž podle Grantových slov odpornou favelou plnou zlověstných postranních uliček, pouličních dealerů a různých kriminálních živlů, a populární dvojka bude mít co dělat, aby se odtud dostala živá.

Protože se Red Dwarf: Titan bude odehrávat před událostmi původního seriálu, dočkají se hlavní postavy logicky přeobsazení. Zatím není jasné, kdo bude oblíbené postavy hrát, můžeme jen doufat v důstojnou náhradu. I kdyby ale fanouškům noví představitelé nesedli, nemusí být smutní. Seriál totiž doprovodí i jeho romanizace z pera samotného Granta. „V románu přeobsazení nehrozí, takže si fanoušci můžou u knihy spravit chuť. Při čtení si můžete představovat, co chcete,“ dodává k tomu autor. Ten zároveň doufá, že se mu podaří přesvědčit původní sestavu alespoň k menším roličkám.

Čtěte také: Konec v Červeném trpaslíkovi mě mrzel. Pak jsem ho nesledoval, přiznal představitel Hollyho

Připravovat prequel k seriálu, jakým je Červený trpaslík, je zároveň trochu zvláštní krok. Hlavním tématem a největším kouzlem seriálu byl především vývoj vztahů mezi vyhrocenými individualitami, jimiž byli zamindrákovaný loser (Chris Barrie), neambiciózní flákač (Craig Charles), marnivý sociopat (Danny John-Jules) a servilní android (Robert Llewellyn), a způsob, jakým se vyvíjejí ve vzájemných interakcích bylo zábavné sledovat. Tentokrát však o část přijdeme, což nemusí znamenat, že nás autoři příjemně nepřekvapí.

Zdroje: Radio Times / Bleeding Cool

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný