4. května 2023 06:00

7 věcí, které nevíte o Strážcích Galaxie 3: Obrovská vesmírná loď se jmenuje podle slavného zpěváka

Česky dabovaný trailer filmu Strážci Galaxie: Volume 3

Vyvrcholení vskutku galaktické trilogie si dokonce připsalo několik filmových rekordů...

Peter Quill (Chris Pratt) se snaží smířit s myšlenkou, že jeho milovaná Gamora (Zoe Saldana) sice žije, ale vůbec netuší, kdo Peter je. Jeho deprese z nešťastné lásky způsobí, že jsou Strážci nečekaně zranitelní. Quill tak musí nejprve porazit své vlastní démony, aby mohl zachránit jednoho ze svých nejlepších přátel, kterým je Rocket (namluvený Bradley Cooperem).

Třetí díl Strážců Galaxie uzavírá trilogii od režiséra i scenáristy Jamese Gunna, který se rychle zařadil mezi nejtalentovanější tvůrce v Hollywoodu. V nezvyklém superhrdinském týmu nechybí ani Drax (Dave Bautista), Nebula (Karen Gillan), Mantis (Pom Klementieff), Groot (Vin Diesel), Kraglin (Sean Gunn) nebo pes Cosmo (Maria Bakalova). Jejich úhlavními nepřáteli jsou tentokrát Vrchní evolucionář (Chukwudi Iwuji) a Adam Warlock (Will Poulter).

Tady je sedm špeků o této intergalaktické pecce:

7) Strážci Galaxie: Volume 3 překonali světový rekord v počtu maskérských úkonů potřebných pro celovečerní film. Předchozím držitelem rekordu byl hraný snímek Grinch s Jimem Carreyem.

6) Figurína v podobě Petera Quilla, kterou ve filmu ponese Nebula, byla tak realistická, že ji Chris Pratt zkoušel při odemykání svého iPhonu pomocí obličeje.

5) Filmový štáb používal pro natáčení kulisy zabírající prostor o velikosti čtyř hřišť na americký fotbal.

4) Kosmická fena Cosmo má v původním znění hlas Marii Bakalové, jíž znáte jako dceru Borata. V komiksech je Cosmo samec.

3) James Gunn před natáčením vždy pošle štábu i hercům spolu se scénářem i výběr hudby a písní. Při jeho čtení si tak mohou poslouchat hudbu, která ve filmu bude. Nejinak tomu bylo u trojky, v níž se dočkáme opět slušné nálože retro pecek.

2) Strážci mají novou loď nazvanou Bowie, jejíž jméno je samozřejmě poctou legendárnímu zpěvákovi. Jde o největší loď, jaká byla kdy pro film postavena. Je dokonce větší než legendární Enterprise ze série Star Trek.

1) Jde o (zatím) nejdéle běžící trilogii z celého MCU. Mezi premiérou prvních a třetích Strážců Galaxie uběhlo 8 let a 10 měsíců. Trojka má navíc premiéru přesně šest let po dvojce.

Zdroj: IMDb zajímavosti

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný