14. listopadu 2023 09:52

James Cameron úchvatným trailerem představuje vylepšenou verzi své klasiky

Trailer nového 4K remasteru filmu Propast

Děsivé i nádherné sci-fi z mořských hlubin se vrací ve speciální a remasterované edici.

„Jsem nadšený, že můžu oznámit speciální edici filmu Propast, který jsme zremasterovali do 4K a vrátíme ho v prosinci do kin,“ oznámil hollywoodský gigant James Cameron skrze sociální sítě. Upozornil zároveň, že půjde o prodlouženou režisérskou verzi s velkými překvapeními a přepracovaným koncem.

Pro milovníky kultovního sci-fi je zároveň povzbuzující zprávou, že bude vylepšená verze později k dispozici taky na streamech i fyzických nosičích, ačkoli dosud nebylo zveřejněno přesné datum vydání. Do kin se Propast podívá na jediný den 6. prosince. Předprodeje budou zahájeny 20. listopadu, kdy vyjde najevo, zda se dostane i na česká kina.

Propast patří mezi přelomové snímky žánru sci-fi. Šlo totiž o první film s rozsáhlým použitím digitálních efektů. Navíc byl z velké části natáčený hluboko pod hladinou pomocí speciálně zkonstruovaných kamer. Mnoho zkušeností později Cameron zužitkoval ve svých megahitech Titanic a Avatar.

Čtěte také: James Cameron při natáčení Propasti málem zemřel. Teď o tom konečně promluvil

Nově sestříhaný trailer překypuje hrůzou i magickou krásou, pro kterou se Propast stala mezi fanoušky kultem. V příběhu o setkání s mimozemskou civilizací i možné hrozbě zničující války mocností se hlavních rolí ujali Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, Leo Burmester nebo Todd Graff.

Zdroj: GizmodoBloody Disgusting

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný