31. března 2024 12:25
Martin Kolář

Lahůdka pro fanoušky fantasy. Obří LEGO Dungeons and Dragons je nádhernou poctou slavné hře

Jak by se mělo oslavit 50. výročí Dungeons & Dragons? No přece vydáním gigantické LEGO stavebnice!

LEGO každý rok vydává desítky nových stavebnic, občas ale dojde na opravdovou událost. Loni nás zaujala Roklinka a výroční sety ke 30 letům Jurského parku, letos se hodně mluví třeba o modelu Peugeot 9X8 Hybrid, který si můžete v „životní“ velikosti prohlédnout na vlastní oči, nebo o čtyřmetrovém Bowserovi z nadcházejícího pražského Comic-Conu. Zdaleka největší událostí teď ale je Dungeons & Dragons: Příběh Rudého draka, ohromná LEGO pocta k 50. výročí slavné hry, která ovládne kostičkový svět už za pár dní.

Nejlépe se s tímhle kolosem seznámíte nahoře v galerii, kam se vešlo 17 krásných fotek. Fanoušci Dungeons & Dragons na nich objeví zhruba milion pomrknutí na známý fantasy svět, jenž se loni podíval i do kin, všichni ostatní by pak měli žasnout alespoň nad drakem, který je nepopiratelným králem celého setu.

Čtěte také: Během 24 hodin složili přes 600 tisíc dílků. Unikátní model hypersportu má českou stopu

Součástí téhle půlmetrové novinky je mimochodem interaktivní dobrodružství, aby bylo zdrojovému materiálu učiněno za dost, takže je sestavení Příběhu Rudého draka je opravdu jen začátkem toho, co všechno s ním můžete provádět. Snad bude LEGO v podobných upgradech pokračovat – stejně jako ve spolupráci s Dungeons & Dragons, která může přinést nespočet dalších vypiplaných stavebnic.

Zdroj: The Verge, Jay's Brick Blog

Video, které jste mohli minout: Kvůli vášni pro autíčka se málem neoženil. Dnes má sběratel vlastní výstavu

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Sdílejte článek
Štítky Lego drak Dungeons & Dragons

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný