23. listopadu 2023 06:00

Hvězda Vřískotu dostala padáka, v dalším díle nebude. Co provedla?

Nová generace postav populární série Vřískot se sotva stihla usadit a už přichází o důležitou hvězdu. Oblíbená herečka se totiž na sociálních sítích dopustila výroků, proti nimž zaujalo studio Spyglass Media Group jasné stanovisko, a tak se chystaný sedmý Vřískot nejspíš bude muset obejít bez ní.

Jádro nového týmu postav z oblíbené série tvoří sesterské duo Sam a Tary Carpenterových, ztvárněné Melissou Barrerou a Jennou Ortegou. Sam (Barrera) má podobně traumatické prožitky jako její předchůdkyně Sidney (Neve Campbell), kromě toho ale s hrůzou zjišťuje, že má zabíjení tak trochu v krvi. Rozřešení této zajímavé linky se dost možná nedočkáme, protože na Barreru emocionálně dopadla současná situace v pásmu Gazy, k níž se vyjádřila na sociálních sítích:

„S Gazou se momentálně zachází jako s koncentračním táborem. Všechny nahnali dohromady bez možnosti úniku, bez elektřiny, bez vody. … Lidé se z historie vůbec nepoučili. Stejně jako v dějinách i dnes se spousta lidí jen dívá, jak se to děje.  TOHLE JE GENOCIDA A ETNICKÁ ČISTKA.“

Brutální reakce

Podle fanoušků nenapsala nic tak hrozného, nicméně každá ideologií zatížená společnost je neúprosná a netolerantní k jakékoli názorové odchylce, a tak byla reakce studia Spyglass Media Group dost nekompromisní. Herečka podle všeho v sérii končí, k čemuž Spyglass vydalo následující prohlášení:

„Postoj Spyglass je jednoznačný: máme nulovou toleranci pro antisemitismus nebo projevy nenávisti v jakékoli formě, a to včetně nemístného srovnání s genocidou, etnickými čistkami, holocaustem nebo čímkoli, co výrazně překračuje hranici k nenávistným projevům.“

Rozbouřený fandom

Fanoušci jsou z rozhodnutí studia dost nešťastní a dávají to Spyglass patřičně najevo, k jejich rostoucí nevoli se vyjádřil i režisér sedmičky Christopher Landon (Paranormal Activity: Prokletí, Všechno nejhorší, Máme tu ducha) prostřednictvím tweetu, který ale vzápětí smazal:

„Tohle je moje stanovisko: (emoji zlomeného srdce) Všechno stojí za houby. Přestaňte křičet. Já to rozhodnutí neudělal.“

Čtěte také: Vrah Stodola je veselá kopa, ze Sudků šel děs. Autorka přiblížila natáčení pořadu Bez lítosti

Otázka je, co bude se sérií dál. Zda studio tzv. vyměkne, nebo se Vřískot bude muset obejít bez zajímavě rozpracované postavy. Asi nemůžeme moc počítat s tím, že se do série vrátí Neve Campbell, protože původní hrdinové už stihli víceméně předat pochodeň mladším hrdinům. Datum premiéry Scream 7 ještě není stanoveno, a tak je zřejmě spousta času vše dostatečně promyslet.

Zdroje: Comic Book Movie/Independent

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný