4. listopadu 2023 06:00

Invaze lidožravých švábů pro fajnšmekry. Podívejte se na trailer drsného hororového nářezu

Trailer hororu The Nest

Máloco vás ale tak znechutí jako trailer na horor The Nest. Invaze masožravých švábů oplývá krví a děsivými mutacemi.

Hmyz je oblíbeným hororovým motivem, který najdeme od obou adaptací Mouchy až k del Torově kousku Mimic. Tvůrci The Nest se rozhodli vytěžit potenciál z na pohled nelibé třídy živočichů na maximum a vytvořili podívanou plnou značně nechutných monster, o níž by fanoušek hororů měl alespoň zavadit pohledem.

Nenech brouka žít

Dějištěm snímku je malé rybářské městečko North Port v Nové Anglii, kde se začnou dít dost divné věci, konkrétně úmrtí domácích zvířat. Ta vyšetřuje veterinářka Morgan Hubbard, která musí vyhledat pomoc místního šerifa Richarda Tarbella. Městečko je totiž brzy zamořeno zmutovanými šváby, schopnými sežrat mnohem větší kořist. Navíc se jejich DNA mění podle živočicha, kterého zkonzumují, což vede ke vzniku mnohem robustnějších, hnusnějších a brutálnějších monster v podobě odporných humanoidů, dojde ale také na útok švábokočky. Stopy vedou ke korporaci INTEC, jejíž tajné experimenty celou katastrofu zapříčinily.

Čtěte také: V Česku se nekontrolovaně množí švábi. Doma se jich můžete zbavit i bez drahé deratizace

Trailer je napěchovaný vším, co na osmdesátkových hororech milujeme. Potoky krve, nechutné masky, ještě nechutnější loutky a explodující lidská těla tak sugestivním způsobem, že tvůrci Scanners mohou tiše závidět. The Nest natočil v roce 1988 jako svůj celovečerní debut Terence H. Winkless, jenž z béčkových vod už nikdy nevyplaval. V roce 1989 byl film uveden rovnou na VHS a kritika se víceméně shodla, že sice nevznikl nijak podnětný horor, zároveň jde ale o pořádně zábavný kousek, jenž svého diváka dovede odměnit.

Zdroje: YouTube/Geek Tyrant

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný