18. října 2023 20:50

Učitel chtěl žákům pustit pohádku, místo toho je traumatizoval drsným hororem

Třebaže si internet zvykl, že se na školách můžou dít různé divné věci, občas se stane něco, co člověk prostě nečeká. Tentokrát došlo k bizarnímu přešlapu na začátku října ve čtvrté třídě Academy of Innovative Education v Miami Springs, kde učitel matematiky nechal žáky vybrat film, který by jim měl pustit. A to byla chyba.

Zřejmě v domnění, že se děti budou dívat na oblíbenou animovanou pohádku, dal učitel na jejich výběr a pustil ve své třídě film, jenž byl u nás promítán pod názvem Medvídek Pú: Krev a med. Britský nezávislý horor byl natočen coby subverze celé franšízy. Animovaný prolog filmu totiž odvypráví poněkud trudnou historii lidsko-zvířecích kříženců ze Stokorcového lesa, jimž poskytoval potravu a přátelství chlapec jménem Kryštůfek Robin. Jakmile chlapec dospěl a odešel, strádali Pú, Prasátko a Ijáček hlady tak dlouho, dokud se ostatní nerozhodli sníst Ijáčka a vydat se na dráhu sadistických sériových vrahů ve stylu Pachu krve.

Krev, med a naštvaní rodiče

Medvídek Pú: Krev a med je po všech stránkách špatný film, jenž si zcela neironicky zaslouží čestné místo vedle kinematografie Tommyho Wisseau nebo Eda Wooda. Žáci čtvrté třídy Academy of Innovative Education to ale patřičně neocenili. Některé z dětí začaly poměrně brzy žádat učitele, aby film vypnul, nicméně muž, jehož zjevně neodradila ani Krev v názvu filmu, nechal své žáky traumatizovat po plných dvacet minut, než mu došlo, že by to měl opravdu vypnout. Incident samozřejmě pobouřil rodiče.

„Cítím se, jako by mě škola nechala na holičkách,“ prohlásila Michelle Diaz, matka dvojčat, která navštěvují třídu. „Pustil jim 20 nebo 30 minut filmu s názvem Medvídek Pú: Krev a med. Nevypnul film, ani když některý děti říkaly ‚Hej, vypněte to, my tohle nechceme.‘ Nemá být na nich, na co se chtějí dívat, je na vyučujícím, aby si ověřil obsah.“

Minimální škody

Ředitelka školy Vera Hirsh vydala pro CBS News Miami následující prohlášení: „Škola si je vědoma, že čtvrťákům byla v pondělí 2. října 2023 puštěna část hororového filmu. Naše kancelář začala incident urychleně řešit přímo s učitelem a učinila příslušná opatření pro zachování bezpečí a zdraví našich studentů.“

Čtěte také: Medvěd se vloupal do domu. Nečekaný zloděj ukradl z mrazáku lasagne a zmizel, ukazuje video

Dále dodala, že žáci viděli pouze prvních dvacet minut, a tak nebyli vystaveni příliš velkému násilí. Nicméně třebaže se po první půlhodině začnou ve filmu dít mnohem brutálnější věci, prvních dvacet minut zhruba odpovídá úseku, kde film pracuje s kanibalismem a končí scénou, v níž Prasátko uškrtí jednu z postav řetězem. Což byl zřejmě moment, kdy si nešťastný učitel uvědomil, že tohle by dětem opravdu pouštět neměl.

Zdroje: NY Post/ComicBook Movie

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný