18. října 2023 15:20
Adam Vala

Drsný nový horor vás nenechává vydat ani hlásku. Křik je u něj přísně trestán

Trailer hry DON’T SCREAM

Milujete hororové příběhy a máte nervy z oceli? Pak bude drsná novinka přesně pro vás!

Říjen je tradičně měsícem všeho hororového. V televizi je hromada nových děsivých seriálů, do kin se řítí jeden hororový film za druhým, včetně například návratu legendárního Vymítače ďábla, no a podobně tomu pak i na herním poli. A právě tam se brzy chystá i novinka zvaná Don’t Scream, kterou nyní tvůrci čerstvě představili ve dvou a půl minutovém traileru.

Jak z ukázky vidno, hra bude vyprávěná pomocí tzv. found-footage neboli nalezených záběrů, čímž připomíná věci jako Záhada Blair Witch nebo Paranormal Activity. Co je ale na Don’t Scream speciální a jedinečné, je zcela nová mechanika, která od hráčů bude vyžadovat, aby měli při hraní stále zapnutý mikrofon. Proč?

Čtěte také: 8 výborných hororů z posledních let, které jste neviděli a měli byste to napravit

Jakmile totiž vykřiknou, hra se sama restartuje. Cílem je tedy prozkoumat jeden děsivý les ve zhruba osmnáctiminutovém příběhu, aniž by hráč vydal hlásku – respektive křik na úrovni blíže nestanoveného množství decibelů. Hra se dále pyšní specifickou devadesátkovou atmosférou a zajímavostí je, že ji vyrobili pouze dva nadšení vývojáři. Kéž by se takových originálních počinů objevovalo víc!

Zdroj: Game Rant, YouTube

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný