16. října 2023 16:50
Adam Vala

Neprodávanější hra všech dob dostává světelné meče. Fanoušci Star Wars se z toho ale neradují

Trailer Minecraft x Star Wars DLC

Nejprodávanější hra současnosti a Star Wars spojí síly. Spolu s oznámením vyšel i první trailer.

Je to pár hodin, co společnost Microsoft odhalila, že se dnes již legendární hry od vývojářů z Mojang Studios Minecraft po světě prodalo přes 300 milionů kopií. Minecraft platil za nejprodávanější hru historie i před tímto oznámením, nyní se mu však podařilo pokořit další rekord, čímž mimo jiné utekl nejbližšímu rivalovi Grand Theft Auto V už o více než 100 milionů prodaných kusů (páté GTA má 185).

Mohlo by vás zajímat: Star Wars, které fanoušci hrozně chtějí, ale nikdy nedostanou, ožily na plakátu

Není tedy divu, že spolu s tímto oznámením tvůrci přišli také s několika žhavými novinkami, včetně nového Star Wars rozšíření. Pixelové kostičky z Minecraftu tak brzy opět zamíří do předaleké galaxie v DLC s názvem Minecraft Star Wars: Path of the Jedi.

Už 7. listopadu tak hráči, kteří si pořídí toto placené DLC, budou moci započít svoji cestu rytíře Jedi během období klonových válek a navštívit nejen řadu slavných míst z filmů a seriálů, ale zároveň poznat i hromadu ikonických postav jako Mistr Yoda nebo Mace Windu. Kromě různých misí na vás pak čeká také stavba vlastního světelného meče nebo střet s obávaným generálem Greviousem.

Path of the Jedi vyžaduje poslední verzi Minecraftu prodávanou samostatně. Jako bonus pak všichni hráči včetně těch, kteří si nové DLC nezakoupí, obdrží dárek v podobě R2-D2 košile. No a pokud máte rádi Minecraft, ale Star Wars nejsou vaším šálkem kávy, nemusíte smutnit, vývojáři zároveň slíbili, že se hra v dohledné době dočká i několika jiných tematických rozšíření. Kostičková mánie tak rozhodně nikam neodchází.

Zdroj: StarWars.com, Eurogamer

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický