1. října 2023 06:00
Adam Vala

V nových Star Wars se bude hodně umírat. Díky unikátnímu příběhu to však nebude vadit

Trailer hry Star Wars Eclipse

Smrt v předaleké galaxii? V nových Star Wars to díky unikátně vyprávěnému příběhu nebude žádný problém.

Ačkoliv byla hra Star Wars Eclipse od studia Quantic Dream představena fantastickým trailerem už v roce 2021, příliš mnoho novinek jsme se o ní od té doby nedozvěděli. Server IGN připomíná, že Quantic Dream otevřel v témže roce nové kanceláře v Kanadě, kde pracuje asi 50 lidí, kteří se soustředí zejména na gameplay aspekt nové hry.

Ta je pak ve vývoji už delší dobu, kromě onoho oznamovacího traileru (a nedávného potvrzení, že se na hře stále pracuje), si nicméně fanoušci příběhů z předaleké galaxie musí vystačit jen s tím, co na akci Tokyo Game Show prozradila viceprezidentka pro marketing Lisa Pendse.

Ta uvedla, že ve hře může kterákoli postava zemřít, aniž by tím příběh skončil. Podobně jako ve starších titulech studia se totiž bude příběh Eclipse vyprávět hned z několika různých perspektiv, čili po smrti jedné postavy bude moci hráč převzít kontrolu nad jinou. Eclipse se tak bude podobat například poslední hře studia Detroit: Become Human.

V čem by ale vývojáři naopak rádi přidali a rozšířili novinku oproti starším hrám, to bude právě zmiňovaná gameplay část, která by měla nabízet daleko více možností. Zde se ještě hodí připomenout, že se má děj odehrávat v období tzv. High Republic, tedy pár set let před narozením Anakina Skywalkera. Více detailů bychom se snad mohli dozvědět na letošních The Game Awards, případně zkraje příštího roku.

Zdroj: IGN, Games Radar

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný