4. října 2023 06:00

Milované Star Wars ze dne na den zmizely. Oficiální vysvětlení proč nedává smysl

Prazvláštní vysvětlení fanoušky kultovního Star Wars kousku asi moc neuklidní.

Knights of the Old Republic (KOTOR) jsou považovány za nejlepší videohru ze světa Star Wars. Fanoušky proto naštvaly zvěsti, že se nový remake ocitl ve vývojovém pekle a zřejmě nikdy nebude dokončen. Blížící se oficiální zrušení potvrdila skutečnost, že PlayStation schoval ze svých komunikačních kanálů veškeré zmínky o hře i oznamovací trailer z roku 2021. Jenže situace je složitější...

Sony totiž v oficiálním vyjádření pro novináře Stephena Totila tvrdí, že trailer schoval kvůli prošlým autorským právům – obsahuje prý hudbu, které už neplatí licence. Jde prý o běžnou praxi. „Samozřejmě se teď ptám, jak mohla hudbě licence vypršet ještě před vydáním samotné hry,“ oponoval novinář. A běžnou praxí určitě není ani smazání všech ostatních informací o titulu, když to byla právě prezentace PlayStationu, kde byl remake před dvěma lety poprvé představen.

Předělávka klasického kousku z dílny BioWare je (respektive tedy byla?) vyvíjena pod hlavičkou Saber Interactive a Sony v jednom z interních studií švédské skupiny Embracer, která se letos potýká se značnými finančními problémy a musela už masivně propouštět. Nebylo by proto zase takovým překvapením, kdyby za oběť situaci padl právě KOTOR remake.

Jak určitě dobře víte, Star Wars: Knights of the Old Republic vyšly poprvé v roce 2003 s příběhem točícím se kolem temné figury Darth Malaka čtyři tisíce let před původní filmovou sérií. Pozitivní ohlasy si vysloužil i druhý díl a úspěch konceptu odvozeného od pravidel Dungeons & Dragons pak využil taky multiplayerový titul The Old Republic s hromadou rozšíření. Zaříznutí comebacku původní hry tak opravdu bolí!

Zdroj: ComingSoon.net

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný