3. října 2023 15:20

Star Wars, které fanoušci hrozně chtějí, ale nikdy nedostanou, ožily na plakátu

Třebaže se filmové sequely netěší dvakrát velké oblibě, na poli seriálové tvorby zaštítěné jménem Davida Filoniho se franšíze daří uchvacovat srdce jinak věčně nespokojených fanoušků. Nedávno se objevil fanouškovský plakát, jenž vyjadřuje jejich největší naděje na filmové pokračování, jež by jejich potřeby mohlo uspokojit.

Za nejlepší pokračování původní trilogie Star Wars je obecně považována románová trilogie Timothyho Zahna, v níž se jako hlavní padouch vůbec poprvé objevil velkoadmirál Thrawn. Trilogie, počínající knihou Dědic Impéria, zachycuje oblíbené hrdiny jen nedlouho po vítězném Návratu Jediho, kteří se snaží obnovit Galaktickou republiku.

Není to snadné. Leia se potýká s nástrahami politiky, Han ztrácí v očích kolegů pašeráků důvěryhodnost a Luke se musí popasovat s odpovědností za řád Jedi. Navíc musí všichni dohromady čelit zbytkům imperiálních sil vedených právě Thrawnem a novému padouchovi, děsivému starci ovládajícímu temnou stranu Síly. Fanouškovský plakát instagramového účtu bensolo_cup ukazuje, jak by takový příběh vypadal ve Filoniho pojetí.

Nesplněný sen

Filoniho seriálové Star Wars na tuto trilogii přinejmenším duchovně navazují, když některé elementy z románů zahrnují do svých příběhů. Zjevení plakátu, jenž sjednocuje hrdiny seriálového univerza s postavami z úplně první filmové série, se tak stává určitým fanouškovským snem, ideálem toho, jak by měly Star Wars vypadat. Jenže málokterá franšíza si nechává diktovat od fanoušků – a jak bude vypadat Filoniho film, v němž mají seriálové události vyvrcholit, je zatím ve hvězdách.

Adaptace Dědice Impéria je navíc dost nereálná vize, protože klíčoví herci jsou příliš staří, nebo dokonce mrtví, a pokud se někdo nerozhodne zpracovat román alespoň jako animovaný film, nemá to budoucnost. A nepomohlo by příliš ani tohle, protože kontinuita Star Wars už se natolik vychýlila od Zahnových románů, že jejich příznivci mohou doufat pouze v podobně duchovní adaptace.

Aktuálním seriálem, který si získal srdce všech příznivců světelných mečů, je Ahsoka, v jejíž roli se objevila Rosario Dawson. Zdatně jí sekundují Mary Elizabeth Winstead jako kapitánka Hera Syndulla, Natasha Liu Bordizzo jako Sabine Wren, David Tennant jako Huyang, Lars Mikkelsen jako Velkoadmirál Thrawn a Eman Esfandi coby Ezra Bridger. Právě tahle parta se zřejmě objeví v chystané filmové adaptaci Dědice Impéria, která se však značně odchýlí od zdrojového materiálu.

Zdroj: Comic Book Movie

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný