2. června 2024 06:22

Hvězda nové Vrány není spokojena s koncem filmu. Fanoušci hned bijí na poplach

Představitel hlavní role se prořekl způsobem, který tvůrcům asi moc radosti neudělá.

Reboot Vrány je za rohem a třebaže jsme viděli prakticky jen pár fotek a jeden trailer, už teď se na něj mnozí fanoušci netěší. A zřejmě se nebudou těšit dál. Hlavní hvězda filmu Bill Skarsgård totiž o filmu prozradil něco sice hodně neurčitého, ale zároveň dost znepokojivého.

Film režíruje Rupert Sanders, který poslal do kin první díl Sněhurky a lovce a neuspokojivý hraný remake kyberpunkové anime klasiky Ghost in the Shell s českým distribučním názvem Duch ve stroji. Trailer na jeho Vránu stihl zásadně pobouřit fanouškovskou obec, zejména díky výtvarnému pojetí, které se dost liší od původního filmu.

Ten na druhou stranu ve své době fanoušci kritizovali za to, že se výtvarně dost odlišoval od původního komiksu, a mezi těmito kritiky byl také tehdejší představitel hlavní role Brandon Lee. Tradice herců, projevujících vůči "své" adaptaci Vrány jisté výhrady, se evidentně zachovala.

Čtěte také: Nejdražší komiks Batmana v historii. V aukci byl prodán za dva miliony dolarů

Jak už víme, hlavní roli Erika, jenž vstane z mrtvých, aby pomstil smrt svou a své snoubenky (FKA Twigs), si zahraje Bill Skarsgård. Toho si režisér Sanders pochvaluje pro svou schopnost splynout s rolí: „Všechny ty role si přivlastnil způsobem, že se do nich opravdu vtělil, což vypovídá o tom, jak moc je dobrý. Už tam zkrátka nevidíte herce.“

Skarsgård, jehož jsme poznali jako slizkého markýze de Gramont z posledního Johna Wicka či démonického Pennywise v dvojici hororů To, se o komiksové adaptaci rozhovořil pro časopis Esquire, kde se trochu nečekaně vyjádřil k závěru nové Vrány: „Osobně bych preferoval něco definitivnějšího.“

Byť nic konkrétnějšího neprozradil, nenechává tato věta příliš prostoru pro fantazii. Komiksová Vrána je docela známou značkou, na jejíž filmové adaptace sice padla velká vrstva prachu, její komiksový svět se ale trochu rozrostl. Nebylo by překvapivé, kdyby si film nechával v závěru vrátka pro pokračování a případně celou sérii.

Ta původní navazující v letech 1996, 2000 a 2005 na původní snímek z roku 1994 od Alexe Proyase měla sice značně sestupnou tendenci, ke cti jí však sloužilo, že v každém filmu otevřela a následně uzavřela nový příběh.

Do posouzení toho, jak se Vrána povedla a co sousloví "nepříliš definitivní" v souvislosti s koncem vlastně znamená, máme ale ještě docela dost času. Film se v českých kinech objeví 29. srpna 2024.

Zdroj: EsquireGeek Tyrant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný