28. května 2024 16:36

Původní Vrána slaví výročí a ukazuje v traileru parádní vylepšenou podobu

Výroční trailer komiksového filmu Vrána.mp4

Pro mnohé fanoušky jde o jedinou a definitivní filmovou verzi slavného komiksu. A teď ji dostávají v oprášené kvalitě.

Vrána z roku 1994 od režiséra Alexe Proyase zůstane navždy kultem, už jenom proto, že při jejím natáčení tragicky zemřel Brandon Lee, představitel hlavní role rockového muzikanta Erica Dravena. Ten vstal z mrtvých, aby v goticky hororových kulisách pomstil vraždu sebe a své milované.

U příležitosti třicátého výročí se snímek na několik dní vrací v remasterované verzi do amerických kin a vyjde poprvé i na 4K UHD discích, což fanouškům oznamuje trailer. Není sice nově sestříhaný, ale velmi dobře ukazuje vylepšenou kvalitu zachovávající původní tlumené vizuální ladění s jasnou devadesátkovou klipovou estetikou.

Nechybí hlášky jako „To, co cítím, je benzín?“ nebo skvěle trefené obsazení, které dalo možnost vyniknout relativně neznámým hercům jako Ernie Hudson, Michael Wincott, David Patrick Kelly, Bai Ling, Rochelle Davis nebo Sofia Shinas. Hlouběji do zákulisí mají zavést bonusové materiály jako rozbor s šéfem výpravy Alexem McDowellem.

Ještě na konci léta přijde do kin čerstvá adaptace příběhu od režiséra Ruperta Sanderse (Duch ve stroji, Sněhurka a lovec), která se točila převážně v Praze, a hlavních rolí se v ní ujmou Bill Skarsgård a FKA Twigs. Větší důraz v ní má být kladen na romantickou i akční stránku, ale u skalních to bude mít velice těžké, jak ukázaly odmítavé reakce na dosavadní trailery.

Zdroj: Collider, Bloody Disgusting

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný