7. listopadu 2023 16:49

Producent Johna Wicka se rozpovídal o pokračování a cestě k návratu Reevese

Třebaže se na konci čtvrtého Wicka zdálo, že už není moc kam pokračovat, existují podle producenta cesty.

Producent Basil Iwanyk, jenž kromě Johna Wicka produkuje také sérii Sicario, je ohledně nových dobrodružství zarostlého zabijáka v podání Keanu Reevese poměrně optimistický. Franšíza totiž poslední dobou teprve začíná naplňovat potenciál svého pečlivě vybudovaného světa.

Příští rok nás čeká spin-off Ballerina s Anou de Armas, nedávno jsme viděli něco z historie ponurého světa v seriálu Hotel Continental a do časů Wickovy aktivní služby nám umožnil nahlédnout prequelový komiks John Wick od Dynamite Comics i videohra John Wick Hex.

Nadšení nechybí

Čtvrtý film přitom příběh obávaného ostrostřelce uzavírá tak, že si jen stěží lze představit další pokračování. Jenže obrovský úspěch čtyřky a ochota studia vytěžit z potenciálu co nejvíce je něco, co není radno podceňovat. Producent série Basil Iwanyk pro Screen Rant vyjádřil jasnou chuť a energii do pátého dílu.

„Co mám rád na konci Johna Wicka 4 je to, že když už nebude žádný film o Johnu Wickovi, je to takový elegantní způsob, jak to ukončit, že? Jestliže vznikne další film o Johnu Wickovi, a já věřím, že ano, tak mám pocit, že úplně obrátíme list. Nebude něco jako ‚šest měsíců po Johnu Wickovi 4‘. Zatím ale nevíme, jak přesně. Každopádně spolu rádi trávíme čas a máme rádi ten tvůrčí proces. Čím víc času plyne, tím víc nám to chybí. Zní to hloupě, ale dělat tyhle filmy je vážně vzrušující, přestože bylo fakt obtížné to zvládnout. Tím myslím hlavně přípravu, casting a tak dále,“ vysvětlil.

Čtěte také: Vražda řidiče Sazky: Zabiják-popleta si opakovaně spletl cíl, jeho šéf vězení unikl

Jenže jak to vymyslet a jak dlouhé může být čekání? Příběh skončil tak nejlépe, jak jen mohl a také je tu nepříjemný fakt, že Keanu Reeves (59 let) viditelně stárne a nebude moci běhat a přehazovat přes sebe padouchy donekonečna. Pro chytré filmaře ale není nic dostatečnou překážkou, a pokud čísla a predikce zachovají přízeň, máme dobrou možnost, že se nějaký ten způsob, jak vrátit Johna Wicka zpátky do smrtelného rizika, nakonec najde.

Stále však zůstává nejzásadnější otázka, jak moc je další film potřeba. Nejde ani tak o to, že by se akční orgie posledního dílu nedaly překonat, o opaku nás koneckonců přesvědčil každý další díl. Hrozí spíše, že se John Wick stane podobně natahovanou sérii jako třeba Rychle a zběsile.

Zdroje: Screen RantMovieWeb

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný