1. dubna 2024 12:05

Válečné akčňáky roku 2024: Kompletní přehled nových filmů s nekompromisními vojáky

Rok 2024 je plný výbušné akce a válečného běsnění. Pokud hledáte pochoutky pro jazyk fanouška akčních pecek, jste ve správném článku.

Duna: Část druhá

V kinech od: 29. února 2024

Druhá půlka adaptace oblíbené sci-fi Franka Herberta konečně pořádně šlape do děje, když k filosofování o nebezpečí kultu osobnosti a mesiášském mýtu přihazuje poměrně velkou porci akce. Po vyvraždění klanu Atreidů najdou Paul a jeho matka Jessica útočiště u Fremenů a učí se jejich způsobu života. Brzy se naučí využít jejich víru ve svůj prospěch a Paul se stává mocnou figurou, plánující krutou pomstu jak na rodu Harkonnenů, tak vůči celému galaktickému impériu.

Čtěte také: Nejlepší filmy roku 2023: Výběr deseti trháků, které byste měli vidět

Land of Bad

V kinech od: 16. února 2024 (USA)

Armádní tým ODA je na nepřátelském území přepaden a je na Liamu Hemsworthovi a Russellu Croweovi, aby je ze zrádné džungle dostali živé. Jde tedy o akčňák ve stylu Za nepřátelskou linií, jehož trailery od začátku slibovaly pořádnou řež ve filipínských džunglích, charismatického Crowea i drsného Hemswortha (aka budoucího Zaklínače).

Občanská válka

V kinech od: 18. dubna 2024

Druhá občanská válka je přesně to, co Americe chybělo. Wagner Moura a Kirsten Dunst cestují Spojenými státy, kterými nyní zmítá válečný konflikt. Trailer připomíná válečné drama z libovolné rozvojové země, pro americké publikum jsou ale výjevy o to bolestnější, že se odehrávají v demokratické baště. Občanská válka vypadá jako zhmotněný zlý sen o pádu ideálů, zároveň slibuje dost říznou akci ve známých lokacích.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

V kinech od: 19. dubna 2024

Guy Ritchie opět dodává svému publiku stylové akční jízdy a po špionážní pecce Operace Fortune: Ruse de Guerre servíruje další týmovku. Tentokrát v ní dominuje Henry Cavill coby voják, který je během druhé světové vyslán na hodně horkou misi s parťáky podle svého výběru. Trailer nám dává na vědomí, že válečný akčňák ponese velkou stopu Ritchieho rukopisu, od roztomile infantilních hlášek až po evidentně sociopatického hlavního hrdinu, jemuž nehorázné charisma propůjčil zarostlý Cavill.

Transformers Jedna

V kinech od: 10. října 2024

Transformeři v současnosti patří k neumírajícím franšízám, které budeme v kinech vídat asi ještě nějakou dobu. A protože jsme je dlouhodobě vídali v hrané podobě, zřejmě tvůrci usoudili, že je čas vrátit se k animovaným kořenům. Transformers Jedna budou prequelem odehrávajícím se na domovské planetě Transformerů jménem Cybertron. Snímek se zaměří na vztah dvou budoucích úhlavních nepřátel, Optima Prima (Chris Hemsworth) a Megatrona (Brian Tyree Henry) v dobách, kdy ještě nebyli nepřáteli. Vzhledem k tomu, že nás čeká hlavně vztahové drama obřích robotů, můžeme jen hádat, jak moc bizarní film to bude.

Gladiátor 2

V kinech od: 21. listopadu 2024

Na pokračování pseudohistorické pecky Ridleyho Scotta se čeká už dlouho, a brzy se snad konečně dočkáme. Hrdinou filmu bude Lucius Verus (Paul Mescal), malý chlapec z prvního Gladiátora. Dvacet let po událostech prvního filmu se Lucius pokouší navázat na odkaz Maxima Decima Meridia (Russell Crowe), jehož v aréně zabil jeho úchylný strýc Commodus (Joaquin Phoenix). Před kamerou jej doprovodí Denzel Washington, Djimon Hounsou nebo Pedro Pascal.

The Lord of the Rings: War of the Rohirrim

V kinech od: 12. prosince 2024

Dalším animovaným prequelem bude kapitola z dějin Středozemě. Hlavní postavou bude král Rohanu Helm Kladivo, zakladatel Helmova žlebu a nesmlouvavý panovník, jehož časy měly do idyly daleko. Zda bude animák vítaným příspěvkem LOTRovské franšízy, se uvidí 12. prosince 2024, těšte se každopádně na vypravěčský hlas Éowyn (Miranda Otto).

Zdroj: Autorský text

Video, které jste mohli minout: Hodně akce letos nabídnou i Mizerové 4...

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný