1. září 2023 16:45

Ještě větší propadák než Black Adam. Nová komiksovka krutě pohořela i na internetu

Propadnout v kinech je jedna věc. Ale propadnout i online?

Přejedenost publika komiksovými filmy se často projevuje tak, že u mnohých z nich fanoušci vynechají kina a počkají si na streamovací služby. Dal by se tím vysvětlit i propadák Flashe, který po vlažných recenzích (taky jsme nebyli nadšení) potichu prosvištěl sály s mizernými globálními tržbami 268 milionů dolarů a odhadovanou až stomilionovou ztrátou.

Z křiklavě červených čísel mohl Flashe alespoň částečně dostat druhý život v online světě, kdy by vydělal něco na digitálních zápůjčkách a zvýšil atraktivitu domovské streamovací služby, kterou je v jeho případě HBO Max. Jenže nestalo se. Magazín Deadline uvedl, že si ho tam během dvou dní po uvedení pustilo jen 1,1 milionu amerických domácností, což je 8% pokles proti předchozí DC komiksovce Black Adam, která byla taky považována za propadák.

Film s kontroverzním Ezrou Millerem v hlavní roli se tak stal dalším hřebíčkem do rakve dosluhujícího DCEU, přestože pořád utržil výrazně více než nejnovější Blue Beetle s tragickým globálním součtem 84 milionů dolarů. Jeho natočení však vyšlo se srovnání s Flashem na polovinu a daleko úspornější byla taky marketingová kampaň, která se soustředila hlavně na latinskoamerickou komunitu, z níž pochází i hlavní hrdina filmu.

Posledním filmem DCEU má být druhý Aquaman s premiérou plánovanou na 20. prosince 2023. Jenže studio si s ním údajně neví rady a ještě jsme ani neviděli žádný trailer. Hlavouny z Warner Bros. tak může letos hřát alespoň parádní tažení jejich Barbie. Další komiksovkou Warnerů pak bude dvojka samostatně stojícího a více autorsky orientovaného Jokera s Joaquinem Phoenixem a nově taky s Lady Gaga – a to až v říjnu 2024.

Zdroj: IGN, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný