12. července 2023 15:39

Chystaný restart Supermana představil další slavné hrdiny a jejich herecké tváře

V novém příběhu Supermana se můžeme těšit taky na Hawkgirl nebo Green Lanterna.

Kompletní restart propojeného filmového univerza DC obstará snímek Superman: Legacy, kterého se jako režisér i scenárista ujal přímo jeden z nový šéfu DC Studios, kterým je James Gunn. Víme, že Supermana ztvární třicetiletý David Corenswet (Město patří nám, Pearl) a Louis Lane potom Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová, Manhattan). Teď se dozvídáme, že ve filmu budou taky supehrdinové Hawkgirl, Mister Terrific a Green Lantern. Kdo se jich chopí?

Isabelu Merced známe z filmů jako Sicario 2, Tranformers: Poslední rytíř nebo Dora a ztracené město, objeví se i v chystaném Vetřelci. V Supermanovi bude představovat Hawkgirl, což je okřídlená superhrdinka, která si libuje v kontaktních zbraních jako meče, kopí nebo palcáty. Měla se objevit už v Black Adamovi, ale tvůrci si ji nakonec nechali v zásobě.

Dočkáme se i civilnější (a v komiksech dost mrzuté) varianty Green Lanterna, kterého jsme už kdysi viděli jako Hala Jordana v samostatném filmu v podání Ryana Reynoldse. Zdejší hrdina se bude jmenovat Guy Gardner a měl by být jen jedním z řadových členů Green Lanterns Corps. Herecky ho dostal na starost Nathan Fillion, s nímž už Gunn spolupracoval ve filmech Sebevražedný oddíl nebo v třetích Strážcích Galaxie.

Třetím přírůstkem je Mister Terrific, což je nejen brilantní bojovník, ale zejména geniální vynálezce, vědec a taktik. Využívá především zbraňového systému T-Sphere, který si sám navrhnul. Na bundě nosí nápis "Fair Play" a oblékne si ji herec Edi Cathegi. Známe ho ze ságy Stmívání, ale taky z dalšího komiksového filmu X-Men: První třída, v němž byl mutantím supehrdinou Darwinem.

Doufejme, že film dá potřebný prostor hlavnímu hrdinovi a nevznikne z něho přeplácaná týmovka, která myslí víc na rozrůstání franšízy než sevřený příběh. Dodejme, že o roli hlavního záporáka Lexe Luthora údajně soupeří bratři Bill a Alexander Skarsgårdovi. Superman: Legacy má jít do kin 10. července 2025.

Zdroj: Vanity Fair

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný