8. března 2024 14:00

Zdaleka nejhorší film roku? Nový animák má hodnocení, které jste ještě nikdy neviděli

Mezi špatnými filmy si animovaná novinka vybojovala opravdu exkluzivní pozici.

Megamysl patřila mezi nejpovedenější animované filmy roku 2010. Mnozí se dokonce shodli, že byla pro dospělého diváka zajímavější než ve stejném roce uvedený první díl pozdější série Já, padouch. Jenže časy se změnily a zatímco Já, padouch bude svým čtvrtým dílem v červenci 2024 jistě plnit kina po celém světě, tak Megamysl skomírá...

Čtěte také: Jak vypadá nová Pyšná princezna? Český animák ve stylu Ledového království má krásnou upoutávku

Jde o opravdu mimořádně brutální způsob smrti, jelikož se pokračování s názvem Megamind vs. The Doom Syndicate vyhnulo kinům, šlo 1. března rovnou na streamovací služby a nepochválil ho jediný kritik. Rotten Tomatoes uvádějí 0 % pozitivních recenzí (průměrný rating je 2,8/10), což je kousek, který se předtím povedl jen hrstce dnes už většinou zapomenutých snímků - jmenujme například Čelisti IV (1987), Highlander 2 - Síla kouzla (1991), Gotti (2018) nebo nechvalně proslulého Pinocchia (2002) od oscarového Roberta Benigniho.

„Rozhodně nejde o umění. Stěží se to dá označit za zábavu a jestli někdy něco dokonale naplňovalo škatulku prázdného produktu, pak je to právě tento snímek,“ napsal Decider. Podobně to vidí i prestižní herní magazín IGN: „Přepálená legrace z originálu je pryč, stejně tak původní obsazení, které je nahrazeno jen přibližnou napodobeninou, která není ani zdaleka tak dobrá.“ Naráží na skutečnost, že mezi dabéry už nenajdeme jména jako Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill, J. K. Simmons, Ben Stiller nebo David Cross.

Novinka od režiséra Erica Fogela (Daria, Barbie - Deníček) evidentně nezabodovala ani u diváků s drtivými 6 % a průměrným ratingem 0,9/5. Svou kvalitou totiž nijak nepřekračuje paralelně uváděný seriál Megamind Rules!

Zdroj: Rotten Tomatoes, Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný