6. března 2024 15:40

Režisér Jak vycvičit draka odhalil svůj nový animák. Pokochejte se prvním trailerem krásné sci-fi

Trailer animovaného filmu Rozzum v divočině

Animovaná novinka připomíná slavné předchůdce jako VALL-I nebo Železný obr.

Na internet dorazil první trailer chystaného animovaného filmu Rozzum v divočině (The Wild Robot) od slavného studia DreamWorks, které má na kontě mimo jiné hitové série jako Shrek nebo Jak vycvičit draka. Jeho režisérem je Chris Sanders, spolutvůrce zmíněné dračí série, jenž si na pomoc zavolal hvězdnou sestavu hereckých hlasů.

Film je adaptací dětského knižního bestselleru od Petera Browna, jenž vyšel v češtině pod názvem Robot v divočině. Jeho autor si byl dobře vědom českého původu slova robot z románu R.U.R. od Karla Čapka, a proto i robotku ve své knize pojmenoval "česky" Rozzum 7134 neboli zkráceně Roz (Lupita Nyong'o). Ta ztroskotá na neobydleném ostrově a musí se naučit přežít v drsném prostředí.

Čtěte také: Pokračování Odvážné Vaiany zamíří do kin ještě letos. Místo seriálu, překvapilo Disney

Roz se stane adoptivním rodičem malého housátka (Kit Connor) a jejími parťáky budou také lišák Fox (Pedro Pascal), vačice Pinktail (Catherine O’Hara) nebo houser Longneck (Bill Nighy). Uvidíme, nakolik bude česká verze vycházet z českého knižního překladu, kde zvířata dostala vynalézavá jména jako Světlozobík, Peruťačka, Pádlík, Špičaterák nebo Treperenda.

Myslím, že nebudeme spoilerovat, když prozradíme, že bude Roz muset zabránit invazi dalších robotů na ostrov, která hrozí rozvratem celého společenství. „Občas, chceme-li přežít, musíme zajít až za hranice svého naprogramování,“ říká ústřední heslo filmu.

Rozzum v divočině přistane v českých kinech 26. září 2024.

Zdroj: Polygon, IndieWire

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný