31. května 2023 17:15

Hraný film Jak vycvičit draka má nakonec jiné herce. Přednost dostala hvězda The Last of Us

Chystaná hraná verze populární animované série definitivně oznámila, kdo se ujme dvou hlavních rolí.

Všechno je nakonec jinak. Přestože jsme nedávno přinesli zprávu, že jsou blízko podepsání smlouvy pro roli Škyťáka a Astrid Jack Dylan Grazer (Shazam! Hněv bohů, To) a Auli'i Cravalho (Ta pravá, Pohromadě), castingové oddělení chystané hrané adaptace Jak vycvičit draka nakonec zvolilo jiné herce. Hlavním důvodem měla být jejich ochota zůstat i na případná pokračování a s celou sérií doslova vyrůst. Na koho tedy padla definitivní volba?

Podceňovaného vikingského mladíka Škyťáka se ujme aktuálně patnáctiletý Mason Thames, který zazářil v hororu Černý telefon a brzy se objeví i v teen komedii Incoming. Škyťákovu životní lásku Astrid ztvární osmnáctiletá Nico Parker, již znáte jako Joelovu tragicky zesnulou dceru ze seriálu The Last of Us. Nedávno pak dotočila drama Suncoast, kde ztvární hlavní roli vedle hvězd jako Woody Harrelson nebo Laura Linney.

Uvidíme, zda z původní castingové volby zůstane alespoň Joel Edgerton pro roli Kliďase Velikána, který je náčelníkem vesnice a Škyťákovým otcem. Co je však jisté, že režisérem bude Dean DeBlois, jenž stojí i za původními animáky nebo disneyovkou Lilo & Stitch. Film už má i datum premiéry – uvidíme ho 14. března 2025.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný