27. dubna 2023 17:00

Hraný film Jak vycvičit draka: Podívejte se, kdo získal role Škyťáka, Astrid a Kliďase

Hraná adaptace oblíbeného animáku Jak vycvičit draka nabírá konkrétní obrysy.

Známý filmový insider Daniel Richtman zveřejnil velice zajímavé informace týkající se hrané verze animáku Jak vycvičit draka. Blízko podepsání smlouvy jsou herci pro ústřední trojici hrdinů. Kteří to jsou?

Hlavním hrdinou celého příběhu je bezesporu vikingský mladík Škyťák, který přes neustálé podceňování okolí zkrotí draka a svým vztahem k němu ukáže celé své nový směr do budoucnosti. Producenti si jako jeho představitele vybrali devatenáctiletého Jacka Dylana Grazera, který nedávno zazářil ve druhém Shazamovi, ale známe ho i z hororové dvojice filmů To nebo ze seriálu Jsme, jací jsme.

Nejvýraznější ženskou postavou a Škyťákovou láskou je Astrid, již by měla ztvárnit havajská herečka Auli'i Cravalho. Ta namluvila hlavní hrdinku v animáku Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, ale zahrála si i ve filmech jako Pohromadě nebo Ta pravá. Není zrovna prototypem typické severské blondýny jako její animovaná předloha, ale castingový tým zřejmě přesvědčila jinými kvalitami.

Známý už je i herecký představitel náčelníka vesnice a Škyťákova otce Kliďase Velikána. Mužné charisma by mu měl dodat Joel Edgerton známý jako představitel strýčka Owena ze Star Wars, ale taky z filmů jako Velký Gatsby, Warrior nebo Král Artuš.

Režie Jak vycvičit draka se ujme Dead DeBlois, který stojí i za původními animáky nebo disneyovkou Lilo & Stitch. Film už má určené i datum premiéry – uvidíme ho 14. března 2025.

Zdroj: Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický