6. března 2024 12:50

Bude Johnny Depp v Pirátech z Karibiku 6? Nejnovější zprávy vás nadchnou, existuje však i slavný náhradník

Piráty z Karibiku si už dnes lze bez slavného kapitána jen těžko představit.

Z pohledu budoucnosti Pirátů z Karibiku jde o to nejlepší rozhodnutí – vrátit Johnnyho Deppa do role kapitána Jacka Sparrowa. A právě tak podle informací spolehlivého insidera Daniela Richtmana uvažuje vedení společnosti Disney, když šedesátiletého herce oslovilo, aby se vrátil do chystaného šestého filmu.

Čtěte také: Pokračování Odvážné Vaiany zamíří do kin ještě letos. Místo seriálu, překvapilo Disney

Bude to velice složité vyjednávání, jelikož to byl právě Disney, který se od Deppa odstřihl, když vypluly na povrch jeho kontroverze z manželství s Amber Heard, která ho obvinila z domácího násilí. Zdá se, že mohutně sledovaný veřejný soudní proces Depp vs. Heard z roku 2022 stačil manažerům Disneyho k tomu, aby považovali Deppovo jméno za očištěné a mohli připravovat pirátský comeback.

Ten loni potvrdil producent série Jerry Bruckheimer, když řekl, že připravovaný scénář počítá s postavou Jacka Sparrowa. Na starost ho dostal Craig Mazin (The Last of Us, Černobyl) spolu se scenáristickou stálicí série Tedem Elliottem. „Nabídli jsme jim náš nápad a mysleli si, že ho odmítnou, protože je příliš divný. Ale jim se líbil, tak jsme napsali fantastický scénář,“ pochlubil se loni Mazin.

Vystrčí Jack Sparrow drápy?

Jakého mohou mít v případě krachu jednání s Deppem v záloze náhradníka? Jako ideální by se jevil fanoušky zbožňovaný Hugh Jackman, který se již brzy vrátí na plátna jako komiksový Wolverine po boku Deadpoola. Byl to právě Jackman, s nímž se pro Sparrowa počítalo už při psaní scénáře prvního filmu, nakonec si ho však studio nevybralo, protože tehdy neměl tak zvučné jméno jako Depp.

Otázkou zůstává, zda už oba herci nejsou se svými nejslavnějšími rolemi natolik srostlí, že taková změna u publika neprojde – nemluvě o tom, že by Jack Sparrow musel být v podání Jackmana (který dal kapitánovi i jméno!) dost jinou postavou, protože i on je jiným hereckým typem. Z toho pohledu by bylo pro Disneyho lepší raději sáhnout po někom méně vyprofilovaném. Více se snad dozvíme už brzy.

Zdroj: World of Reel, Collider

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný