24. října 2023 11:50

U Marvelu mají navždy zakázáno pracovat jen dva lidé. Všechny ostatní průšvihy jde vyžehlit

Marvel Studios mají dveře otevřené takřka pro kohokoli z filmové branže. Přesto jsou dva lidé, kteří už se v titulcích populárních filmů nikdy neobjeví.

Kevin Feige, prezident a kreativní motor slavných Marvel Studios, je údajně dost nekonfliktní člověk a zvládl už s mnoha lidmi zakopat válečnou sekeru. Přesto však existují dvě osoby, které budou mít pod jeho vládou do Marvelu zavřené dveře. Odhalila je nová kniha mapující pozadí jeho komiksového impéria s názvem MCU: The Reign of Marvel Studios.

Úryvek z ní zveřejnil server Dexerto a píše se v něm, že by Feige zahrnul do MCU historie všechna jména, vynechal by jen Edwarda Nortona jako prvního Bruce Bannera neboli Hulka a pak taky režiséra Avengers Josse Whedona, který si u Feigeho vše pokazil seriálem Agenti S.H.I.E.L.D.

V případě Nortona jde o poměrně známý fakt, když chtěl jako představitel hlavní role udělat ze snímku Neuvěřitelný Hulk (2008) delší a zadumanější záležitost, k čemuž ho inspiroval Batman začíná (2005). Feige si však představoval kratší dobrodružnější film, aby zapadl do jeho dlouhodobé koncepce. Mezi Nortonem a tvůrci vznikla postupně propast, kterou už se nepovedlo překonat, proto už nebyl znovu obsazen jako Hulk a vystřídal ho Mark Ruffalo.

„Rozhodli jsme se, že se Ed Norton už nevrátí v Avengers do role Bruce Bannera. Naše rozhodnutí se nezakládá na finančních faktorech, ale vychází z naší potřeby osoby, která ztělesňuje kreativitu a ducha spolupráce společnou pro naše ostatní talentované herce. Avengers vyžadují herce, který se dobře uplatní v rámci širšího ansámblu,“ rýpnul si tehdy Feige do Nortona.

Podobný problém vznikl i s Jossem Whedonem, a to ještě předtím, než se na filmaře v roce 2020 snesl skandál ohledně neprofesionálního chování a sexuálního obtěžování. Whedon si vybudoval v Marvel Studios silnou pozici jako režisér prvních Avengers, ale začal ji ztrácet slabším pokračováním a definitivně ji podupal seriálem Agenti S.H.I.E.L.D., jehož byl spolutvůrcem.

Čtěte také: Proč chtěl Loki zabít Iron Mana? Jeho nové vysvětlení nemá chybu

Při práci na něm totiž odmítal respektovat hlavní časovou osu MCU, takže příběh seriálu často přímo popíral události filmu Captain America: Návrat prvního Avengera, kvůli čemuž se Whedon dostával do střetů s hlavním strážcem návaznosti celého univerza, kterým je právě Feige. Ten pak rozpory musel vysvětlovat pomocí mnohovesmíru, což fanouškům dost zamotalo hlavu.

Zdroj: Dexerto

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný