13. října 2023 14:15
Adam Vala

Proč chtěl Loki zabít Iron Mana? Jeho nové vysvětlení nemá chybu

Nová scéna ze seriálu Loki odhalila pravé motivace postavy v Avengers. Proč se pokusil zabít Iron Mana?

Ačkoliv začínal před lety v MCU jako záporák, postupně se přeměnil v antihrdinu a nakonec v hrdinu vlastního seriálu. O kom je řeč? No přece o Lokim, nezbedném bratrovi Thora, který před nějakými deseti lety zatápěl Avengers, jen aby měl nyní nakročeno k tomu bojovat po jejich boku proti blížícímu se Kangovi.

Mohlo by vás zajímat: Marvel hodil do koše 6 dílů natočeného seriálu. Oblíbeného superhrdinu čekají velké změny

Teď každopádně na streamovací službu Disney+ dorazila Lokiho druhá řada, která má za sebou čerstvě i druhou epizodu. No a právě v ní jsme se nyní dozvěděli, jaké byly vlastně Lokiho pravé motivace v prvních Avengers – proč dělal, co dělal, a jak se nyní zpětně dívá na svůj pokus zabít Iron Mana a spol. při bitvě v New Yorku.

Ve scéně s Mobiem, který krátce předtím neovládl svůj vztek, totiž Loki svému novému příteli popsal, jak má s něčím podobným sám bohaté zkušenosti. Na New York totiž zaútočil především proto, že byl naštvaný na svého otce a bratra za to, že mu lhali a že jej nikdy nepovažovali za sobě rovného. Tyto emoce mu bohužel zamlžily rozum, a on tak za pomoci Thanosovy armády zkusil ovládnout Zemi.

Jak ale sám dodal, kvůli vzteku moc nepřemýšlel, což se ostatně projevilo i na scéně, kdy vyhodil Tonyho Starka z Avengers Tower. Ačkoliv se mohlo zdát, že jde o taktiku, Loki nyní přiznal, že mu prostě jen ruply nervy, protože se mu Starka nepovedlo ovládnout pomocí jednoho z Kamenů nekonečna. Inu... ještě že s tím slavný miliardář tak trochu počítal!

Zdroj: Disney+

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný