23. října 2023 14:20
Adam Vala

V novém Spider-Manovi je ukrytá krásná pocta zesnulému Chadwicku Bosemanovi

Nový Spider-Man sbírá samé ovace. Po objevení pocty zesnulé hvězdě Black Panthera ho lidé vynáší do nebes ještě víc.

Dvojka herního Spider-Mana nabízí hráčům kromě parádního hlavního příběhu, skvělého gameplaye a napínavých soubojů taky hromadu zábavných odkazů na filmy či komiksy, které můžete objevit náhodou nebo cíleně podle toho, jak moc vás budou zajímat. A patří mezi ně i jedna dojemná pocta zesnulé hvězdě Black Panthera Chadwicku Bosemanovi.

Čtěte také: Další Spider-Manův protivník má vlastní film. V prvním traileru Kravena se ukusují nosy

Abyste ji aktivovali, stačí jednoduše ve městě navštívit wakandskou ambasádu ve čtvrti Midtown. Zde pak za postavu Milese Moralese přistoupíte ke dveřím, zmáčknete na ovladači vybrané tlačítko a vaše postava zkříží ruce na hrudi provede ikonické gesto „Wakanda Forever“.

Jedná se pochopitelně o malou interakci, to ovšem nic neubírá na dojemném gestu, s jakým ji tvůrci do hry přidali. Není to pak poprvé, co si tvůrci na zesnulého herce vzpomněli, po jeho smrti v roce 2020 připojili také čestnou zmínku o něm v titulcích hry Spider-Man: Miles Morales. Ta zněla:

„V láskyplné vzpomínce na vznešeného krále Chadwicka Bosemana. Jeho čest, síla a soucit s námi zůstanou po generace. Wakanda navždy.“

Každopádně bokem nádherných gest a všeobecné chvály se vývojářům ze studia Insomniac Games jedna věc přece jen nepovedla. Jak si všimli pozorní gameři, Miles, jehož rodina pochází v komiksech z Portorika, má totiž v pokoji omylem vlajku špatné země. Konkrétně vlajku Kuby. Tvůrci už však byli na tuto skutečnost upozorněni a v nadcházejícím patchi sjednají nápravu.

Zdroj: IGN, Video Games Chronicle

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný