28. října 2023 06:00
Adam Vala

Těšíte se na 4. sérii Mandaloriana? Všechno může být úplně jinak

V předaleké galaxii se už dlouho ději velmi divoké věci. A do budoucna nás klid rozhodně nečeká.

Jak dobře víme z posledních let, budoucnost Star Wars je absolutně nevypočitatelná. Po Epizodě IX, která uzavřela hlavní filmovou ságu, se všechno přesunulo na Disney+, kde vznikají seriály Mandalorian, Andor nebo Ahsoka. Vzhledem k velké hollywoodské stávce, která znemožňuje scenáristické úpravy i natáčení, se ovšem produkce na této (a vůbec všech) frontách na delší dobu zdrží, což znamená, že si na pokračování příběhů z předaleké galaxie nejspíš pěkně dlouho počkáme.

Na druhé straně je pak třeba zmínit, že studio Disney navíc začalo opět prioritizovat tvorbu filmů, protože z nich přece jen tečou do myšákovy pokladnice větší zisky, než když si na streamovací službě pár fandů pustí epizodu nějakého seriálu. A tady už možná začínáte vidět řešení, které se s přibývajícím časem začíná čím dál více jevit jako nevyhnutelné. Totiž kompromis, který by reagoval jak na probíhající stávku, tak nutnost vrátit Hvězdné války na velké plátno.

Čtěte také: Milované Star Wars ze dne na den zmizely. Oficiální vysvětlení proč nedává smysl

Už delší čas totiž víme, že má Dave Filoni, autor drtivé většiny animovaných projektů Lucasfilmu a taky spolutvůrce právě Mandaloriana, v plánu natočit vlastní film, jenž uzavře několikaleté vrstvení příběhu z animáků a hraných seriálů, k nimž letos přibyla ještě Ahsoka. Mělo by to být epické, zahrnovat spoustu známých tváří, a teoreticky by to mohlo sjednotit mytologii a následně vykopnout novou éru Star Wars, na jakou Disney přesně už roky čeká. A novým drbem je, že by před tímto celovečerákem mohl vzniknout ještě jeden, v němž by se odehrál hlavní příběh 4. série Mandaloriana.

Studio by ušetřilo za produkce, Filoni by měl volné pole působnosti, Star Wars by se rychleji vrátily do kin, kam patří, a pokud by reakce diváků byly kladné, dostalo by to Hvězdné války paradoxně zpátky přesně do toho bodu, kde byly poté, co práva na ně George Lucas Disneymu prodal. A mohlo by se začít s čistým štítem – už zase. Snad ale lépe než s poslední trilogií. Jestli to takhle dopadne, nebo ne, v tuto chvíli můžeme pouze spekulovat. Zatím ale vše napovídá tomu, že budoucnost Star Wars drží v rukou Dave Filoni, jehož okolnosti možná donutí přesedlat ze seriálové tvorby na tu filmovou o něco dřív, než sám čekal. Takže se na 4. sérii Mandaloriana raději netěšte a začněte šetřit na lístek do kina!

Zdroj: Making Star Wars

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný